« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
STRPLJENJA

Gužve na prometnicama, od Lučkog do Jastrebarskog kolona 7 kilometara

Promet otežan diljem zemlje, gužve na graničnim prijelazima, autobus izgorio na autocesti, nesreća u tunelu Plasine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

promet

,

autocesta

,

nesreća

,

stanje na cestama

Pojačan promet je na autocestama A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A1 Zagreb- Ravča, na Istarskom ipsilonu te duž jadranske obale na prilazima turističkim središtama,a zbog gustog prometa brzinom vožnje 20-30 km na sat u koloni dugoj oko sedam km vozi se između čvorova Lučko i Jastrebarsko.

Nakon uklonjenog izgorjelog autobusa, od 9,30 sati promet je normaliziran bez posebnih ograničenja na dionici autoceste A 4, Varaždinske toplice-Novi Marof. Na autocesti A 2, Zagreb-Macelj, na naplati Trakošćan kolona vozila na izlazu s autoceste duga je oko kilometar, čeka se na izlaz oko 10 minuta. Na A 3, Zagreb-Lipovac, na naplati Ivanja Reka kolona vozila na izlazu s autoceste duga je također oko kilometar, čeka se oko 10-15 min.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, bit će danas do 14 sati i sutra u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na Ličkoj magistrali. Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bregana, Plovanija, Metković i Karasovići na ulazu, Pasjak, Kaštel i Macelj povremeno u oba smjera, a na Staroj Gradiški i Bajakovu na ulazu. Trajekti plove prema redu plovidbe.

U lančanom sudaru četiri automobila, koji se dogodio jutros oko 7 sati u tunelu Plasine na autocesti A1 Zagreb- Ravča u smjeru mora, lakše su ozlijeđene tri osobe od kojih dvoje djece, a svi ozljeđeni su njemački državljani, doznaje se iz ličko-senjske policijske uprave. Zbog nesreće, promet kroz tunel se oko pola sata odvijao preticajnim trakom. Uzroci nesreće znat će se po dovršetku očevida. (hina/metro-portal)

07.08.2010. 12:28:00
Novi komentar
nužno
nužno