« Žene
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
SMART MEMORY BRA

Grudnjak od NASA-inog materijala olakšat će život svakoj ženi

Smart Memory Bra sadrži posebnu pjenu koju je osmislila NASA za svoje potrebe - upravo je zbog nje grudnjak prilagodljiv svakom obliku i veličini grudi i nadasve udoban

Pametni grudnjak
Pametni grudnjak (Supplied/Dominic Loneragan)
Više o

NASA

,

grudnjak

,

pjena

,

smart memory bra

NASA-ina pametna pjena dizajnirana je još tijekom 1960-ih s ciljem da se od nje naprave sigurniji i udobniji jastuci i sjedalice u letjelicama. Međutim, danas ta pjena ima sasvim novu primjenu. Iako NASA i dan danas eksperimentira s pjenom, zanimljivija je činjenica da se ona upotrebljava i za izradu grudnjaka. Pametna pjena svoje je ime dobila zahvaljujući svojstvu zadržavanja ili 'pamćenja' oblika nakon što se na nju izvrši određeni pritisak. I upravo je zbog toga vrlo popularna u Australiji u kojoj se trenutno distribuira specijalni grudnjak - Smart Memory Bra.

Dr. Tim Nielsen, direktor lokalnog distribucijskog centra spomenutih grudnjaka, tvrdi da je stalno u potrazi za inovativnim kombinacijama i prilikama za miješanje tehnologije i odjeće.

U izjavi koju je dao za news.com.au, Nielsen objašnjava da je u protekle tri godine analizirao preko nekoliko stotina proizvoda i dodao da kad se jednom sve to profiltrira i izbacite one najbesmislenije, ovaj je grudnjak na prvom mjestu. „Morao sam dva puta prionuti i razmisliti 'kako bi to bilo moguće?' Ali kad je pročitao više o samoj pjeni (i grudnjaku), shvatio je da bi zaista mogla ima mnogo praktičnih namjena i koristi.

Na primjer, derivat izvorne pjene koristi se u madracima za krevete, u kacigama vozača sportskih automobila i tako dalje. Međutim, kad se radi o grudnjak stvar je još bolja. Pjena je sposobna omekšati i širiti se. Sa savkom promjenom u tjelesnoj temperaturi grudnjak automatski mijenja oblik poprsja. Na primjer, ako temperatura žene poraste, grudnjak će učiniti da joj grudi izgledaju veće. Nadalje, ako žena vježba, s povećanjem temperature grudnjak će se proširiti i bolje pridržavati grudi kad god je to potrebno.

Ali možda najbolje od svega je to što je grudnjak prilagodljiv gotovo svakoj veličini. Obzirom da se ženama oblik tijela mijenja u skladu s određenim životnim periodima (pubertet, trudnoća, itd), nema potrebe da se kupuje drugi grudnjak - ovaj je sposoban poprimiti koji god oblik grudi žena treba. Dr. Nielsen, inače stručnjak za biokemiju, vjeruje kako će ovaj grudnjak olakšati život ženama koje nikako ne mogu pronaći onaj odgovarajući.

27.11.2010. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno