« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NAKON POŽARA

Gradski HSS pozvao vlasti da hitno riješe probleme Velesajma

Zagrebački velesajam jedan je od gradskih simbola s velikom ekonomskom ulogom, a gradske ga vlasti gledaju isključivo kao problem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix )
Više o

HSS

,

Zagrebački velesajam

Zagrebačka organizacija HSS-a danas je od gradskih vlasti zatražila da hitno nađu rješenja za probleme s kojima se suočava Zagrebački velesajam, ocijenivši da je i požar koji je jutros izbio u 12. paviljonu Velesajma pokazao nebrigu Grada prema tom zagrebačkom simbolu.

"Gradska organizacija HSS-a od cijele Gradske uprave traži da hitno nađe rješenje za problem Zagrebačkog velesajma, kako daljnjim otkazivanjem i propadanjem sajmova te eventualnim požarima, ne bi u potpunosti propao i izgorio i čitav Zagrebački velesajam", priopćio je zagrebački HSS.

U toj stranačkoj organizaciji smatraju kako je, iako je požar jutros obuzdan zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca, očigledno da gradske vlasti i Zagrebački holding na Velesajam gledaju isključivo kao veliki problem.

Ističu da su HSS-ovi zastupnici u Gradskoj skupštini više puta upozoravali na važnost Velesajma za Zagreb i potrebu hitnog rješavanja problema u kojima se nalazi, napominjući da je gradonačelnik Milan Bandić prije nekoliko mjeseci najavio redizajn Velesajma.

"Gradsku organizaciju HSS-a plaši da je ovaj požar još jedan veliki korak unazad", kažu u priopćenju, napominjući da je Zagrebački velesajam jedan od gradskih simbola, da, osim tradicijske, ima i veliku ekonomsku važnost za Grad, te da o njegovom dobrom funkcioniranju ovisi i pozitivan imidž Zagreba.

Da se Velesajam nalazi u problemima HSS-ovci vide u činjenici da se otkazuju razni sajmovi, poput Zagreb Auto Showa, uvjereni da za otkazivanje tog sajma nije kriva samo kriza u kojoj se nalazi automobilska industrija, već to što je Zagrebački velesajam "olako počeo pripremu ovogodišnje priredbe". (hina/metro-portal)

15.02.2010. 14:04:46
Novi komentar
nužno
nužno