« Glazba
objavljeno prije 14 godina
OTKAZANA SURADNJA

Gorillaz i Alan Moore ipak neće surađivati

Slavni strip bend i strip majstor ipak neće raditi zajedno na operi

gorillaz
gorillaz (Myspace)
Više o

Maria Schnedier

,

recepti za juhe

Iako je bilo najavljeno da će Moore i Gorillaz zajednički raditi na operi o alkemičaru iz 16. stoljeća Johnu Deeju, od cijele priče neće biti ništa. Moore je, oduševljen idejom, krenuo raditi „kao lud", ali Damon Albarn i Jamie Hewitt nisu obavili svoj dogovoreni dio posla. Moore je zaključio kako on ima previše drugih obaveza.

Gorillaz su se izvorno obratili Mooreu s jednom drugom idejom - o operi o super-junaku, ali Mooru se ideja nije baš svidjela. Umjesto toga, predložio je priču o filozofu, alkemičaru i čarobnjaku Johnu Deeju. Dečki su se zagrijali, a Albarn je u travnju izjavio: «Dee je stvorio koncept britanskog carstva. Moglo bi se reći da i danas utječe na naše živote».

Zauzvrat, Moore je od Gorillaza tražio da naprave 'nekoliko stranica' za njegov časopis Dodgem Logic."

Moore kaže da je prije početka te suradnje jedva znao napisati riječ «libretto», a kamoli raditi na njemu, ali bacio se na posao i ubrzo dovršio trećinu. Neprestano je bio u kontaktu s drugima zaduženim za produkciju, koji su se s njim konzultirali u vezi priče, dizajna, kostima, izgleda pozornice... Na sastanku s Albarnom i Hewittom potvrdio je da će, nastavi li raditi takvim ludim tempom, dovršiti i preostale dvije trećine do sredine ožujka.

Suradnja je međutim pukla kada Gorillazi nisu isporučili svoj prilog za Dodgem Logic. «Produžavali smo rokove, ali oni su ih opet odgađali jer su uvijek imali previše posla. U nekom trenutku sam odlučio - nisam primio nikakav novac, niti potpisao ugovor. Dosta mi je, povlačim se. I ja imam puno posla.»

Još je neizvjesno hoće li Gorillaz nastaviti s produkcijom opere - ali Mooreov libretto čeka skromnija sudbina od izvorno zamišljene - bit će uskoro objavljen u književnom časopisu Strange Attractor.

22.06.2010. 13:05:48
Novi komentar
nužno
nužno