« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
MIZERNA AKTIVNOST

Google Plus je grad duhova

Iako Googleova društvena mreža ima pozamašan broj korisnika oni su poprilično neaktivni, a kada i jednom nešto objave to više nikada ne ponove

Fotografija vijesti
Više o

internet

,

Facebook

,

društvena mreža

,

Google Plus

,

aktivnost korisnika

Kako bi uzeo dio kolača Facebooku, Google je prošle godine lansirao svoju društvenu mrežu Google Plus, no sudeći prema novom istraživanju najpopularnija Internet tražilica ipak nije postala dostojna konkurencija Zuckerbergovom izumu.

Naime, analitičari iz tvrtke RJ Metrics proučavali su aktivnosti 40 tisuća od 100 milijuna korisnika Google Plusa, a rezultati analize upućuju da je društvena mreža zapravo grad duhova, odnosno da ljudi uopće nisu aktivni.

Prosječna objava na Google Plusu dobiva manje od jednog "+1", ekvivalentu "like" na Facebooku, te manje od jednog komentara. Linkovi i drugi sadržaji se javno dijele među korisnicima u prosjeku samo 0,17 puta po objavi.

Korisnici koji su bili obuhvaćeni studijom u prosjeku su na svojim profilima objavili neki sadržaj svakih 12 dana, a nakon prve javne objave korisnici sve rjeđe koriste društvenu mrežu.

Možda najdramatičniji podatak koji je proizašao iz analize jest da oko 30 posto korisnika koji naprave javnu objavu to više nikada i ne ponove.

Iz Googlea su promptno reagirali i osporili studiju tvrdeći da ne prikazuje realnu aktivnost korisnika.

"Kao što smo već davno kazali, sadržaj na Google Plusu se više objavljuje i dijeli privatno u krugovima nego javno. Ljepota Google Plusa je u tome što svoje misli, fotografije i video snimke ne morate dijeliti sa svijetom", stoji u priopćenju.

16.05.2012. 09:07:57
Novi komentar
nužno
nužno