« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
COOL

Goodyearu uspjelo veliko tehnološko dostignuće

Riječ je naime o prvoj gumi te vrste koja se istodobno ponosi simbolom pahuljice u planini s tri vrha (3PMSF) i kategorijom A za otpor kotrljanja na oznaci EU, što zajedno znači veliko dostignuće

Prva takva guma
Prva takva guma (Goodyear)
Više o

Goodyear

Goodyear je kao prvi na svijetu napravio cjelogodišnju gumu za prvu opremu koja istodobno nosi simbol pahuljice (3PMSF) i ima klasu A za otpor kotrljanja na oznaci EU.

To svjedoči o vrhunskom prianjanju gume i najboljoj iskoristivosti goriva, zbog čega je guma veliko tehnološko dostignuće. Guma će javnosti biti predstavljena još u ovoj godini, kad se bude počela serijski ugrađivati na vozila vodećih proizvođača automobila.

Goodyearu je uz najnoviju cjelogodišnju gumu za prvu opremu uspio nov tehnološki proboj. Riječ je naime o prvoj gumi te vrste koja se istodobno ponosi simbolom pahuljice u planini s tri vrha (3PMSF) i kategorijom A za otpor kotrljanja na oznaci EU, što zajedno znači veliko dostignuće.

Simbol pahuljice u planini s tri vrha (3PMSF) dokaz je vrhunskoga prianjanja cjelogodišnje gume koja je uspješno udovoljila strogim zahtjevima što ih postavlja spomenuta oznaka u vezi s izdržljivošću na snijegu. Osvojena kategorija A za otpor kotrljanja na oznaci EU znači da zahvaljujući malom otporu kotrljanja, guma osigurava najbolju iskoristivost goriva. Oznaka EU za gume kupcima otkriva osnovne informacije o izdržljivosti gume koje su ocijenjene u tri kategorije - iskoristivost goriva, prianjanje na mokroj podlozi i vanjska buka.

Pri razvoju gume Goodyearovi stručnjaci i inženjeri iskoristili su najnovija razvojna dostignuća i spoznaje na području dezena gaznog sloja cjelogodišnjih guma za zamjensku ugradnju i nove mješavine gumene smjese. U projektu su sudjelovale Goodyearove tehnološke skupine iz Luksemburga i Njemačke koje su se povezale s proizvođačima automobila. Potonji će još ove godine početi serijsku ugradnju, a gumama će biti opremljena vozila Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback i DS7 Crossback. Do kraja godine gume će kao prva oprema biti ugrađene i na vozila nekih drugih proizvođača automobila.

10.03.2020. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno