« Ekosfera
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
BRAVO

Goodyear prelazi na 100 % obnovljivu električnu energiju

Kranjski Goodyear od rujna je počeo upotrebljavati isključivo hidroenergiju, čime će u Sloveniji na godišnjoj razini uštedjeti 46.757 tona emisije ugljikova dioksida

Goodyear rado dobro
Goodyear rado dobro (Arhiva)
Više o

električna energija

,

Goodyear

,

obnovljiva energija

Goodyear u svim svojim pogonima u Europi i Turskoj1 počinje koristiti isključivo obnovljivu električnu energiju, smanjujući svoj ugljikov otisak za do 260.000 tona CO2 na godišnjoj razini. U skladu s tim, kranjski Goodyear već 1. rujna prešao je na hidroelektričnu energiju, jednu od vrsta zelene energije, a izračuni pokazuju da će se tim korakom u Sloveniji uštedjeti 46.757 tona emisije ugljika u jednoj godini.

Odluka je donesena u okviru Goodyearove dugoročne klimatske strategije koja teži ograničavanju vlastitog operativnog utjecaja na okoliš i smanjenju emisija ugljikova dioksida u 2023. godini za 25 posto u odnosu na 2010.

Prema posljednjem Izvješću o korporativnoj odgovornosti, emisije su u odnosu na prošlu godinu već smanjene za 19 posto. Sljedeći korak ove strategije predviđa prelazak na obnovljive izvore energije u pogonima u Srbiji, Velikoj Britaniji, Africi i na Bliskom istoku.

Kako bi postigao ovaj važan cilj, Goodyear povećava korištenje raznih obnovljivih izvora energije, poput hidroenergije, energije vjetra, solarne ili geotermalne energije te energije iz biomase. Svojim pogonima u Sloveniji, Francuskoj, Njemačkoj, Luksemburgu, Poljskoj i Turskoj omogućit će da rade na takav način kupnjom 700.000 megavatsati obnovljive električne energije godišnje.

Ipak, kako bi se osiguralo da je sva električna energija uistinu proizvedena iz obnovljivih izvora, tvrtka će uvijek zahtijevati jamstvo njezina podrijetla GoO (Jamstvo podrijetla). Prelazak na zelenu energiju jedna je od mnogobrojnih mjera kojima kompanija planira smanjiti svoj utjecaj na okoliš i raditi na njegovu očuvanju. 

06.10.2021. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno