« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
SAZNAJEMO

Goodyear EfficientGrip Performance 2

Goodyear uz novu gumu EfficientGrip Performance 2 nepobjediv u broju prijeđenih kilometara

EfficientGrip Perfomance 2
EfficientGrip Perfomance 2 (Arhiva)
Više o

Goodyear

,

EfficientGrip Perfomance 2

Na tržište je stigla nova Goodyearova ljetna guma EfficientGrip Performance 2, koja je na usporednim testovima oduševila svojom visokom izdržljivošću. Naime, u broju prijeđenih kilometara čak je 50 posto bolja od prethodnice1, a uz nju ćete također prijeći 20 posto više kilometara nego s njenom najtješnjom suparnicom na testu, gumom Michelin2.

Nova Goodyearova guma EfficientGrip Performance 2 beskompromisno je rješenje za sve vozače koji od svojih guma očekuju najveći mogući broj prijeđenih kilometara i ujedno visoku razinu izdržljivosti. Nasljednica izuzetno omiljene gume EfficientGrip Performance osim nepobjedivoga broja prijeđenih kilometara odlikuje se također izvrsnim kočenjem na mokroj i na suhoj podlozi.

EfficientGrip Performance 2 postiže impresivni broj prijeđenih kilometara, čak 50 posto više nego prethodnica.1 Njezinu izdržljivost potvrdili su neovisni testovi organizacije TÜV SÜD, na kojima je guma po broju prijeđenih kilometara bila čak 20 posto bolja od najbliže suparnice, gume Michelin.2 U usporedbi s konkurentskim gumama na testu3 oduševila je i najkraćim zaustavnim putom na mokroj i suhoj podlozi.

»Zahvaljujući tehnološkim dostignućima naše skupine dizajnera i inženjera, guma EfficientGrip Performance 2 vozačima će omogućiti više prijeđenih kilometara i istodobno će im osigurati visoku razinu izdržljivosti. To je dostignuće na koje smo iznimno ponosni - ne samo da će vozači moći uživati u većoj izdržljivosti, uz duži životni vijek svojih guma pomoći će i okolišu«, istaknuo je pri predstavljanju gume Xavier Fraipont, Goodyearov potpredsjednik za područje razvoja proizvoda u regiji EMEA.

Guma se ponosi brojnim inovativnim značajkama koje omogućuju veći broj prijeđenih kilometara2 i visoku razinu izdržljivosti. Gumu karakterizira velika elastičnost i fleksibilnost gaznog sloja, što pridonosi manjoj istrošenosti gume na gruboj cestovnoj površini, a pritom se ne smanjuje izdržljivost gume na mokroj i suhoj podlozi. Za učinkovito raspršivanje vode i kraći zaustavni put na mokroj podlozi pobrinuli su se veći broj prianjajućih rubova i njihova dužina te optimizirana krutost gumene smjese. Veću krutost i time poboljšanu stabilnost vozila u kritičnim situacijama osiguravaju velika rebra u središnjem dijelu gaznog sloja.

Guma Goodyear EfficientGrip Performance 2 dostupna je u 45 dimenzija za naplatke od 15 do 18 inča.

1 Interne ocjene. U usporedbi s prethodnicom EfficientGrip Performance. Dimenzija gume: 205/55R16 91V; vozilo: VW Golf 7; mjesto: otvorene ceste u Luksemburgu i Francuskoj.

2 20 %/11.000 km više od sljedeće najbolje testirane konkurentske gume. Broj prijeđenih kilometara (do zakonski definirane minimalne dubine profila) u usporedbi s četirima najnovijim gumama glavne konkurencije u segmentu ljetnih guma HP (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). Testiranje je u studenom 2019, prema Goodyearovoj narudžbi provela organizacija TÜV SÜD Product Service GmbH. Dimenzija testiranih guma: 205/55R16 91V; vozilo na testu: VW Golf Mk7; mjesto testiranja: otvorene ceste u središnjoj Njemačkoj. Broj izvještaja: 713171748. Izvještaj je u cijelosti dostupan na: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html. Pretpostavka s obzirom na prosječni broj prijeđenih km godišnje: 13.000 km (ADAC, izvještaj: Prednosti putovanja osobnim vozilom po Europi).

3 Kraći zaustavni put od svih testiranih konkurentskih guma na suhoj i mokroj podlozi. U usporedbi s četirima najnovijim gumama glavne konkurencije u segmentu ljetnih guma HP (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). Testiranje je u studenom 2019, prema Goodyearovoj narudžbi provela organizacija TÜV SÜD Product Service GmbH. Dimenzija testiranih guma: 205/55R16 91V; vozilo na testu: VW Golf Mk7; mjesto testiranja: ATP Papenburg (D), GPG Mireval (F), TÜV SÜD PS Garching (D), Neubiberg (D), Denburg (D). Broj izvještaja: 713171748. Izvještaj je u cijelosti dostupan na: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html

17.03.2020. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno