« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana
GUME

Goodyear dobro prošao na testovima

Na testu ljetnih guma časopisa Auto Zeitung1 u segmentu sportskih guma UHP dimenzije 225/40 R18 natjecalo se deset različitih marki

Odlično su prošli
Odlično su prošli (Arhiva)
Više o

ljetne gume

,

Goodyear

Vodeći njemački automobilistički časopisi na svojim usporednim testovima ljetnih guma potvrdili su izvrsnost Goodyearovih guma, koje su svladale konkurenciju i osvojile prvo mjesto na čak trima različitim testiranjima. Guma Eagle F1 Asymmetric 5 svojom je nepobjedivom izdržljivošću oduševila stručnjake Auto Zeitunga i Gute Fahrta, a Goodyearova najnovija guma za sportske terence EfficientGrip 2 SUV slavila je na neovisnome testu prestižnoga časopisa Auto Bild allrad.

Auto Zeitung dodijelio najbolju ocjenu i preporuku za uštedu na gorivu

Na testu ljetnih guma časopisa Auto Zeitung1 u segmentu sportskih guma UHP dimenzije 225/40 R18 natjecalo se deset različitih marki. Guma Eagle F1 Asymmetric 5 zbog svoje je iznimne izdržljivosti na mokroj i suhoj podlozi suvereno pobijedila svu konkurenciju i ostvarila neosporno vodstvo pred gumom koja je osvojila drugo mjesto. Istodobno je dobila i nagradu za najučinkovitiju među preporučenim gumama te osvojila vrlo poželjnu preporuku o štedljivosti na gorivu.

Guma je konkurenciju nadmašila i kad je riječ o kočenju na mokroj podlozi, a pritom su stručnjaci časopisa Auto Zeitung istaknuli da se "izdržljivost Goodyearove gume, koja je ionako odlična na mokrim cestama, pokazala vrlo dobrom, i to ne samo subjektivno nego i, primjerice, malim otporom kotrljanja. Takva izdržljivost pokazuje da je u razvoj uloženo mnogo truda jer se guma samo uz pravu kompleksnost gumene smjese može učinkovito kotrljati po podlozi i čak i na mokrome dobro prianjati."

Eagle F1 Asymmetric 5 oduševio i na testu časopisa Gute Fahrt

Stručnjaci časopisa Gute Fahrt2 na probu su stavili osam ljetnih guma u omiljenoj dimenziji 245/40 R18 Y, a kao svakako najbolja među njima dokazala se Goodyearova guma Eagle F1 Asymmetric 5. Osim preporuke časopisa, dobila je i najbolju ukupnu ocjenu »vrlo dobra +«. Pritom je bila jedina guma na testu koja je ocjenu »vrlo dobra« osvojila u svim kriterijima izdržljivosti: upravljivosti na suhoj i mokroj podlozi, kočenju ABS na suhoj i mokroj podlozi, akvaplaningu uzdužno i poprečno te na mokroj kružnoj stazi.

EfficientGrip 2 SUV dokazao sveopću izdržljivost na testu časopisa Auto Bild allrad

Jedan od vodećih njemačkih automobilističkih magazina Auto Bild allrad3 na svojem temeljitom testu koji je uključivao petnaest kriterija izdržljivosti uspoređivao je deset modela guma SUV. Goodyearova nova ljetna guma EfficientGrip 2 SUV zbog širokog raspona izdržljivosti ostvarila je najveći broj bodova, a također se može pohvaliti kao jedina guma koja je prema svim kriterijima testa bila svrstana u sam vrh. Test je, kao odraz potreba vozača sportskih terenaca za sveopćom izdržljivošću, uključivao izdržljivost na mokroj i suhoj podlozi te prianjanje na različitim vrstama terena kao što su pješčana, šljunčana, travnata i blatna podloga.Goode

U časopisu je istaknuto da se Goodyearova guma ponosi uzornim voznim karakteristikama na svim površinama, sportskom upravljivošću, preciznim upravljanjem te kratkim zaustavnim putom na mokroj i suhoj podlozi. Također je potvrđeno da njezin otpor kotrljanja obećava veliku uštedu goriva.

30.03.2021. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno