« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
SLAŽETE LI SE?

Globalni štrajk glađu u znak solidarnosti s milijardom gladnih

Prosvjedna kampanja u obliku web peticije pod nazivom 'Ne slažem se' bit će potpomognuta svjetskim 'postom' tijekom ove subote i nedjelje

(1billionhungry.org)
Više o

Jacques Diouf

,

FAO

,

štrajk glađu

,

glad u svijetu

,

1billionhungry

Generalni direktor Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO) Jacques Diouf u srijedu je objavio potpisivanje svjetske peticije kojom se upozorava da je prijeđen prag od milijarde gladnih ljudi u svijetu.

Diouf je također pozvao svijet na "jednodnevan štrajk glađu u subotu ili nedjelju" te dodao da će i sam u tijeku vikenda postiti 24 sata.

Svrha je simbolična solidarnost s milijardom gladnih u svijetu, naglasio je novinarima u Rimu, u sjedištu Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO).

Prosvjedna kampanja će u obliku peticije biti ponuđena na potpisivanje na internetu pod nazivom "Ne slažem se" na web stranici 1billionhungry.

FAO od 16. do 18. studenoga organizira svjetski susret na vrhu o prehrambenoj sigurnosti, na kojem bi trebali sudjelovati i brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva, papa Benedikt XVI. i zimbabveanski predjsdnik Robert Mugabe. (hina/metro-portal)

11.11.2009. 18:41:52
Novi komentar
nužno
nužno