« Ekosfera
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
ZGODNO

Globalna nagrada za doprinos ekologiji

Svijet je suočen s jasnim izborom - nastaviti s nepovratnim uništenjem planeta i, s druge strane, odlučiti se za uvođenje inovacija i rješavanje problema

Sjajna inicijativa
Sjajna inicijativa (Arhiva)
Više o

ekologija

,

globalna nagrada

Vojvoda William (37) i vojvotkinja od Cambridgea Kate (37) objavili su da su utemeljili globalnu nagradu za doprinos ekologiji te su najavili 'desetljeće akcije čiji je cilj obnova planeta Zemlje'.

Svake godine od 2021. do 2030. nagradu pod nazivom Earthshot dobivat će pet pobjednika, piše BBC. Za pojedince ili organizacije koji pronađu i predlože rješenja povezana s problemom zaštite okoliša predviđena je novčana nagrada.

Vojvoda od Cambridgea, princ William kazao je da je svijet suočen s jasnim izborom - nastaviti s nepovratnim uništenjem planeta i, s druge strane, odlučiti se za uvođenje inovacija i rješavanje problema.

Nagrada će se i službeno utemeljiti tijekom 2020. godine, a cilj je pronaći najmanje 50 rješenja za "najveće svjetske probleme", uključujući klimatske promjene i zagađenje zraka. Informaciju je u video-objavi na društvenim mrežama prenio Sir David Attenborough.

O pravilima utemeljenja nagrade raspravljalo je i konzultiralo više od 60 organizacija i stručnjaka. Projekt će na početku voditi Kraljevska zaklada vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, no u dogledno bi vrijeme mogla prerasti u neovisnu organizaciju.  Kensingtonska palača objavila je da će projekt i nagradu poduprijeti filantropi i razne organizacije.

05.01.2020. 16:29:00
Novi komentar
nužno
nužno