« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
LISINSKI

Glazba stanuje u Lisinskom: Španjolska večer obilježit će Dan Dvorane

Izlazimo iz godine stare na pragu smo nove zato vas Lisinski zove na proslavu Dana Dvorane 29. prosinca

Dan Dvorane uz Španjolsku noć
Dan Dvorane uz Španjolsku noć (Lisinski)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Dan Dvorane Lisinski

Tako bi poziv na glazbene svečanosti posljednjega mjeseca 2014. mogao izgledati u stihovima i u šali. A u prozi, najozbiljnije mislimo da je raskošni program Lisinskog u prosincu, pozivnica koju  ne možete odbiti. Svi dobri razlozi nalaze se u našem kalendaru neprocijenjivih doživljaja i  u vašim rukama.

Središnja svečanost dogodit će se i ovoga puta 29. prosinca, na koncertu s kojim slavimo otvorenje  Lisinskog, od 1973. istinske riznice sveukupnih hrvatskih kulturnih vrijednosti koje sustavno promiče i otvara za susrete s ostalim kulturama svijeta. Ove godine za Dan dvorane: Bolero ili Španjolska noć u Lisinskom.

Uz Simfonijski orkertar HRT-a, pod ravnanjem danas najuspješnijeg hrvatkog dirigenta mlađega naraštaja mo. Ivana Repušića sviraju mladi hrvatski umjetnici, violinisti Sara Domjanić, Marin Maras i gitarist Petrit Ceku. Zvijezda večeri bit će španjolska virtuozna umjetnica Tena Lucero koja je kastanjete uspjela promovirati u solistički instrument na najvećim pozornicama svijeta. Kakva završnica stare godine, kakav zamah za uspjehe u novoj! Cijena ulaznica : 160 / 180 / 200 kn. Ne propustite još jedan neprocjenjiv doživljaj u Lisinskom!

Nastupaju :

Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije

Solisti:

Tena Lucero, kastanjete

Petrit Çeku, gitara

Sara Domjanić, violina

Marin Maras, violina

Dirigent: Ivan Repušić

 

Poslije koncerta zabavni program i ples uz grupu Ixes

16.12.2014. 10:14:05
Novi komentar
nužno
nužno