« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
raj za bjegunce

Glavaša neće izručiti Hrvatskoj

Sud BiH odbio je zahtjev Hrvatske za izručenjem Branimira Glavaša

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Branimir Glavaš

,

slučaj selotejp

Kao i dosadašnjim slučajevima, bjegunac od hrvatskog pravosuđa Branimir Glavaš ostaje u BiH jer je sud nedvojbeno utvrdio da ima državljanstvo BiH, i sve bajke koje su do sada o tome ispredale pale su u vodu.

Šimonovićeva ideja da bi trebalo preispitati Glavaševo državljanstvo jer je očito zatraženo u tijeku sudskog procesa u kojem mu je prijetila dugotrajna zatvorska kazna nije pala na plodno tlo, izgorjela je u šumi propisa brdovitog Balkana.

Mito, korupcija, utjerivanje dugova, zelenaštvo, kriminal općeg tipa i sumnja na ratne zločine, mučenje i generalno devijantno ponašanje od sad je u RH legalna i normalna stvar. Sve što vam treba je neki rodijak u Hercegovini, ma kako dalek bio, štogod biljega i zahtjev za državljanstvo.

23.06.2009. 20:27:09
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    23.06.2009. 22:19
    Nema druge nego na ovakvu situaciju početi gledati s pozitivne strane - pobrinuti se da nakon što krimosi, ubojice, pljačkaši, ratni zločinci i srodne im spodobe pobjegnu preko Save ukinemo dvojna državljanstva pa povratka nema.
    A pošto i geografski tako prikladno obgrljujemo BiH nema im druge nego da bježe preko Drine, gdje ih svi nestrpljivo očekuju 8D
Novi komentar
nužno
nužno