« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
afera kamioni

General Josip Lucić na popisu za odstrijel?

Kosor i Mesić u fazi su konzultiranja oko nasljednika načelnika Stožera oružanih snaga Republike Hrvatske

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Stjepan Mesić

,

Josip Lucić

,

Berislav Rončević

,

Jadranka Kosor

,

afera kamioni

General Josip Lucić priznao je da je predsjedniku Stjepanu Mesiću dao lažne informacije o tome kako kamioni vojsci nisu potrebni.

„Afera kamioni" vrlo je aktualna posljednjih nekoliko dana (hrvatsko pravosuđe službeno istražuje kupnju 39 vojnih kamiona, pri čemu je Berislav Rončević osumnjičen da je oštetio hrvatske porezne obveznike za oko 10 milijuna kuna), a izgleda da će se aktualizirati i smjena s dužnosti načelnika Glavnog stožera oružanih snaga generala Lucića zbog njegove „(ne)promišljenosti".

Nasljednik generala Lucića bila je, po nekim navodima, tema razgovora predsjednika Mesića i premijerke Jadranke Kosor.

Oni se već dugo konzultiraju o tome kako i na koji način obaviti smjenu pogotovo zato što Europska unija s posebnom pozornošću gleda na rješavanje afere kamioni koja je svojevrsni test Hrvatske za ulazak u Europsku uniju.

"Svoj posao radim profesionalno 19 godina, a posebno sam ponosan na posljednjih šest godina" izjavio je general Lucić ispred kamera HTV-a uz napomenu da će odluku o svemu donijeti predsjednik i premijerka.

Prema HTV-u, Mesić i Kosor dvoume između zamjenika generala Slavka Barića te ravnatelja vojno-sigurnosno-obavještajne agencije generala Darka Grdića.

15.09.2009. 20:25:47
Novi komentar
nužno
nužno