« Znanost
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
ZANIMLJIVO

Gdje zapravo trebamo tražiti izvanzemaljske civilizacije

Najnovije znanstveno istraživanje tvrdi da je čovječanstvo dokaze života na drugim planetima tražilo na krivim mjestima, te da se dokazi o njima kriju u neistraženim skupinama zvijezda - koje su puno bliže

Gdje tražiti izvanzemaljske civilizacije?
Gdje tražiti izvanzemaljske civilizacije? (Shutterstock)
Više o

izvanzemaljci

,

dokazi

,

izvanzemaljske civilizacije

,

stare zvijezde

Izvanzemaljci golicaju maštu Zemljana od pamtivijeka, vjerovali vi u njih ili ne, a znanstvenici su razvili novu teoriju koja kaže da smo ih do sada zapravo tražili na pogrešnim mjestima.

Naime, novo istraživanje tvrdi da stare nakupine zvijezda mogu kriti planete koji imaju mogućnost razvitka izvanzemaljskog života.

Znanstvenici dugo godina misle da su takvi dijelovi svemira prenatrpani da bi pronašli bilo kakve oblike života na njima, ali nove činjenice ukazuju na to da bi takvi zvjezdani skupovi zapravo bili idealni za razvijanje drugačijih oblika života, tvrdi znanstveni časopis Nature.

Planeti su blizu jedan drugog, stoga bi se druge civlizacije mogle raširiti relativno lako, i imaju dovoljno prostora za sakrivanje milijardama godina. To bi suštinski značilo da su za razvijanje razine komunikacije sa Zemljanima mogli razviti do savršenstva.

"Ako postoji neko razvijenije društvo od našeg, što je lako moguće, vjerojatno imamo posla s udaljenostima koje su znatno kraće nego što smo mislili", kaže Rosanne Di Stefano za Nature.

08.01.2016. 14:29:00
Novi komentar
nužno
nužno