« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BUZZ UBIO WAVE

Gdje je nestao Google Wave?

Google Buzz nudi vrlo slične mogućnosti kao Wave, a pritom je puno praktičniji za korištenje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Google)
Više o

Google

,

Google Wave

,

Google Buzz

Prošle godine pompozno najavljivan proizvod Google Wave potonuo je gotovo nečujno. Više nitko ne priča o njemu, a čak ni Google ne najavljuje posebne aktivnosti za njegovu popularizaciju.

Što se dogodilo? Korisnici koji su počeli koristiti Wave u probnom razdoblju jednostavno nisu bili zadovoljni i proizvod nije zaživio u punom smislu riječi.

Najvjerojatniji razlog neuspjeha je nemogućnost povezivanja Wavea s drugim računima i društvenim mrežama, pa tako čak nije moguće poslati klasičan e-mail na Wave.

Ipak, programska baza Wavea je iskorištena za razvoj Buzza i nekoliko drugih aplikacija pa tako ulaganja u projekt nisu bila potpuno promašena.

Google je dakle lansiranjem Buzza na neki način ubio svoj drugi veliki proizvod jer mnogim korisnicima danas nije jasna razlika između njih, osim što je Buzz puno praktičniji za podjelu videa, slika i stautsa pošto je integriran u Gmail.

Iz Googlea se još nisu službeno izjasnili o budućnosti Wavea. Pretpostavka je da prvo žele vidjeti hoće li Buzz osvojiti korisnike i uvrstiti Google na popis najpopularnijih društvenih mreža.

11.02.2010. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno