« Putovanja
objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana
STVARNO?

Gdje Hrvati vole ljetovati?

Booking.com dijeli tri međunarodne destinacije koje Hrvati preferiraju ovoga ljeta

Beč se voli...
Beč se voli... (Arhiva)
Više o

Beč

,

Međugorje

,

Budva

,

najbolja ljetovanja

,

ljetovanja

U potrazi za autentičnim iskustvima, novim atrakcijama i nepoznatim krajolicima, hrvatski putnici često odlučuju provesti svoj odmor u inozemstvu. Booking.com dijeli neke od međunarodnih destinacija koje su Hrvati najčešće rezervirali za svoj boravak u srpnju i kolovozu ovoga ljeta, zajedno s prijedlozima atrakcija koje obavezno treba posjetiti.

„Iako obližnje zemlje poput Austrije dokazano privlače Hrvate na odmor izvan zemlje, neke od tradicionalnijih destinacija, poput Bosne i Hercegovine ili susjedne Crne Gore i dalje su visoko na listi želja hrvatskih putnika," poručuje regionalna menadžerica Booking.com-a, Maja Vikario.

Budva, Crna Gora

Kao jedno od najpopularnijih odredišta u Crnoj Gori, Budva je glavno mjesto za ljubitelje plaža, željne uzbuđenja i one koji traže ljetni bijeg. Smještena samo nekoliko sati od južnog dijela hrvatske obale, Budva je lako dostupna destinacija za Hrvate. Kao i mnogi obalni gradovi na Mediteranu i Balkanu, Budva nudi ukusnu morsku hranu i odličan noćni život. Bilo da planirate ostati samo nekoliko dana ili više u Budvi, postoji mnogo atrakcija - od šetnje prekrasnim starim gradom Budve, posjeta malom otoku Sveti Stefan ili rezerviranja jednosatnog istraživanja prekrasne špilje Lipa.

Gdje odsjesti: Smještaj s prekrasnim pogledom i na maloj udaljenosti od plaže, Amare Luxury Apartments, odličan je izbor za sve koji su u Budvu došli da napune baterije u luksuznom apartmanskom smještaju. U blizini apartmana nalazi se plaža Ričardova glava, Pizana i vodeni park Budva. Apartmani su prepoznati Booking.com-ovom "Značkom održivog putovanja".

Beč, Austrija

Svojom nevjerojatno bogatom kulturnom baštinom, Beč privlači turiste iz čitavog svijeta. U gradu valcera i klasične glazbe živjeli su mnogi poznati skladatelji poput Mozarta, Beethovena i Johanna Straussa mlađeg, skladatelja najpoznatijeg valcera „Na lijepom plavom Dunavu." Grad, smješten na rijeci Dunav, očarava galerijama i muzejima u kojima možete pogledati djela svjetski poznatih umjetnika. Nemojte propustiti Albertinu, Muzej povijesti umjetnosti i muzej Belvedere! Razgledajte povijesno središte grada, upijte gotičku ljepotu katedrale sv. Stjepana, a onda se uputite na vođenu turu prekrasnim baroknim dvorcem Schönbrunn.

Nemojte otići iz Beča bez da probate najukusniju čokoladnu tortu nastalu još u 19. stoljeću, bogatu poslasticu punjenu marmeladom od marelice i prelivenu čokoladom, Sacher tortu.

Gdje odsjesti: Boutiquehotel Das Tyrol je prekrasan spoj ekskluzivnog dizajna i suvremene bečke umjetnosti. Ovaj boutique hotel s četiri zvjezdice nalazi se preko puta Muzejske četvrti te je stoga odlična polazišna točka za sve koji dolaze u Beč radi kulture i umjetnosti. Hotelske sobe ukrašene su originalnim radovima suvremenih umjetnika, a interijeri imaju elemente renomiranih bečkih dizajnera. Kako biste uključili sva osjetila, hotel svako jutro poslužuje bečki a la carte doručak s proseccom.

Međugorje, Bosna i Hercegovina

Međugorje je poznato rimokatoličko hodočasničko odredište te je također omiljena destinacija mnogih Hrvata. Smješten blizu granice s Hrvatskom, ovaj gradić idealno je mjesto za posjet u obilasku Hercegovine.

Za posjetitelje koji odluče ostati u Hercegovini nekoliko dana, samo 30 kilometara od Međugorja nalazi se Mostar sa svojim poznatim Starim mostom koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Ovaj pitoreskni primjer osmanske kulture sagrađen je u 16. stoljeću. Povezuje dvije obale rijeke Neretve u Mostaru i možete ga vidjeti na vođenom obilasku grada Mostara.

Gdje odsjesti: Hotel Leone smješten je blizu crkve sv. Jakova u Međugorju. Nakon dugog dana, možete se opustiti u zajedničkom salonu ili na terasi. U hotelu je dostupan besplatan WIFI kao i besplatna parkirna mjesta. 

30.07.2023. 09:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    30.07.2023. 10:04
    budva?hm
Novi komentar
nužno
nužno