« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
GLAZBA

Gala večer Valentinovo uz 'Traviatu'

U glavnim ulogama nastupit će posebni gosti koji ove uloge tumače na najpoznatijim svjetskim pozornicama - Nina Minasyan kao Violetta, Liparit Avetisyan kao Alfredo i George Petean kao Giorgio Germont

Traviata
Traviata (Arhiva)
Više o

Valentinovo

,

HNK

,

glazba

,

Traviata

Posebna operna Gala večer uz Verdijevu Traviatu održat će se 14. veljače na Dan zaljubljenih. Veličanstvenu Traviatu jednu od najomiljenijih i najizvođenijih opera koju je Verdi opisao kao jednostavno djelo puno ljubavi, izvest će na Valentinovo inozemni gosti koji uloge tumače na najvećim svjetskim pozornicama. Nastupit će  Nina Minasyan kao Violetta, Liparit Avetisyan kao Alfredo i George Petean kao Giorgio Germont a operom ravna maestro Ivan Repušić.

Nina Minasyan - Violetta iz veronske Arene prošloga ljeta svoje će tumačenje jedne od najtežih uloga sopranskog repertoara predstaviti i zagrebačkoj publici. Porijeklom iz Armenije, već je nastupila na pozornicama Pariza, Berlina, Beča, Züricha kojima se predstavila kao Lucia di Lammermoor, Mimi (La Boheme), Gilda (Rigoletto), Kraljica noći (Čarobna frula).

Liparit Avetisyan - Pred ovim mladim armenskim tenorom nedvojbeno se nalaze veliki operni uspjesi. Njegovo „belcanto" pjevanje prepoznale su brojne operne kuće, a s ulogom Alfreda Germonta nakon pandemijske stanke, zadivio je publiku Münchena, Dresdena, Moskve, te Londona gdje je u Covent Gardenu tumačio ulogu Vojvode u Verdijevom Rigolettu.

George Petean - već je godinama gost najpoznatijih svjetskih opernih pozornica od Münchena, Berlina, Milana, New Yorka, Beča, Züricha i drugih. U posljednje dvije godine tumačio je Giorgia Germonta u veronskoj Areni, mjestu najpoznatijeg opernog festivala u svijetu, zatim Državnoj operi u Münchenu, te Zürichu.

Zagrebački HNK pripremio je i poseban paket za publiku koja kupi karte za Gala večer uz Traviatu na Valentinovo.

Uz kupnju dvije ulaznice za 1. i 2. kategoriju ulaznica, svaki par dobiva poseban poklon kazališta kao uspomenu na operu Traviata za Dan zaljubljenih 2023. Također, tijekom stanke točit će se pjenušac uz slatke delicije. U tjednu Valentinova svaki par ostvaruje i 10 posto popusta na večeru u zagrebačkom restoranu Gallo.

06.02.2023. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno