« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
VOJNA META?

Gadafijev najmlađi sin ubijen u napadu NATO-a

Saif al-Arabi i njegovo troje djece ubijeni su u napadu NATO snaga na kompleks Bab al Azizi

Gadafijeva tri unuka ubijena su u napadu NATO snaga
Više o

NATO

,

Moamer Gadafi

,

Bab al Azizi

,

Saif al Gadafi

Glasnogovornik vlade Musa Ibrahim objavio je da je napadnuta kuća Saifa al Araba Moamera Gadafija, najmlađeg Gadafijeva sina. Libijski vođa Moamer Gadafi i njegova supruga živi su i zdravi, rekao je glasnogovornik libijske vlade.

U subotu kasno navečer tri su se eksplozije čule u Tripoliju, u četvrti Bab al Azizija, gdje je i kompleks u kojem stanuje Gadafi, nakon prelijetanja zrakoplova NATO-a.

Po riječima glasnogovornika, riječ je o operaciji koja je imala za cilj ubiti libijskog čelnika.

"Ono što sada imamo je zakon džungle", rekao je glasnogovornik dodajući da je sada "svakome jasno da ono što se događa u Libiji nema ništa sa zaštitom civila".

Glasnogovornik libijske vlade odveo je novinare u kuću koja je pogođena s najmanje tri rakete, a krov joj je probijen na nekoliko mjesta.

"Borit ćemo se i borit bude li trebalo", kazao je Ibrahim dodajući: "Vođa je jučer ponudio mir NATO-u i NATO je to odbio".

S druge strane, NATO je izdao priopćenje u koje se navodi da je "NATO je nastavio svoje precizne zračne udare na vojna postrojenja Gadafijeva režima u Tripoliju ove noći, uključujući i napade na zgradu zapovjedništva i kontrole poznat kao sektor Bab al Azizija".

"Znamo za nepotvrđena medijska izvješća po kojima bi neki članovi Gadafijeve obitelji mogli biti ubijeni", kazao je u priopćenju zapovjednik operacije u Libiji, general Charles Bouchard. Zapovjednik NATO-a kazao je da NATO žali zbog bilo kojeg izgubljenog života, posebice nevinih civila.

"Svi su ciljevi NATO-a vojni i jasno su povezani sa sistematičnim napadima Gadafijeva režima na libijski narod i naseljene zone", rekao je general Bouchard istaknuvši kako ciljevi napada nisu pojedinci .

Saif al-Arabi jedini od Gadafijevih sinova nije imao ulogu u vojnom i političkom ustroju Libije, bio je student u Njemačkoj.

01.05.2011. 09:05:24
Novi komentar
nužno
nužno