« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
LIBIJA LIBIJCIMA

Gadafi: Prekinite barbarsku i nepravednu ofenzivu

Libijski vođa poručio je saveznicima da Libiju ostave Libijcima, usporedio je napad s Hitlerovom kampanjom

Moamer Gadafi
Moamer Gadafi (YouTube)
Više o

Libija

,

Moamer Gadafi

"Prekinite barbarsku i nepravednu ofenzivu protiv Libije" te "ostavite Libiju Libijcima, upravo ste pokrenuli operaciju istrebljenja jednog naroda", rekao je Gadafi u poruci zapadnim saveznicima koju je prenijela službena agencija Jana, prenosi Hina.

"Vi u Europi i Sjedinjenim Državama ne shvaćate da je ta barbarska i zlokobna vojna operacija slična kampanjama koje je Hitler vodio osvajajući Europu i bombardirajući Veliku Britaniju", rekao je pukovnik.

Zapitao je zbog čega Zapad, umjesto što napada Libiju, ne uništi terorističku mrežu Al Kaidu, a libijsku krizu neka prepusti Afričkoj uniji.

"Libija će prihvatiti sve što Afrička unija odluči", rekao je Gadafi protiv kojeg je 15. veljače počela pobuna naroda sitog njegove 42-godišnje vladavine.

Predstavnici 40-ak zemalja u Londonu trebali bi se u Londonu na prvom sastanku "kontaktne skupine" usuglasiti o političkom procesu operacije koje je vojni dio u tijeku, a od nedjelje vojnom intervencijom zapovijeda NATO.

Također bi trebali razgovarati o pripremama za razdoblje poslije Gadafija na sastanku u Londonu gdje će Sjedinjene Države, Veliku Britaniju i Francusku, a to su tri zemlje koje predvode vojnu intervenciju, predstavljati ministri vanjskih poslova.

29.03.2011. 13:18:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    29.03.2011. 15:00
    još nas je Eisenhower '61, prošlog stoljeća, daklem, prije točno 50 godina upozorio na opasnost od vojno industrijskog kompleksa (kartela):

    www.youtube.com/watch?v=8y06NSBBRtY

Novi komentar
nužno
nužno