« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Fritzl se slomio i priznao sve

Video svjedočenje kćeri slomilo monstruoznog oca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Josef Fritzl

,

fritzl priznao

,

suđenje fritzl

Austrijski monstrum Josefa Fritzl (73) trećeg je dana suđenja u Sankt Poeltenu priznao krivnju za ubojstvo novorođenog djeteta i porobljavanje kćeri Elisabeth i time promijenio svoje očitovanje po tim točkama optužnice.

"Priznajem krivnju po svim točkama optužnice", rekao je Fritzl poroti i sucima u srijedu, što su oni dočekali s iznenađenjem, javljaju agencije.

Prvog dana suđenja, u ponedjeljak, Fritzl je priznao krivnju za rodoskvrnuće i djelomično za seksualno zlostavljanje i silovanje, ali je negirao krivnju za porobljavanje kćeri i ubojstvo djeteta rođenog u toj incestualnoj vezi.

Sutkinja Andrea Humer ga je pitala zbog čega se predomislio, a on je odgovorio da je doživio "promjenu u srcu" nakon što je vidio detaljno svjedočenje svoje kćeri, koje je u sudnici emitirano u utorak. Također je "djelomično" priznanje silovanja promijenio u potpuno.

Monstruozni otac Josef Fritzl svoju je kćer zlostavljao od njezine 11. godine, kad ju je 29. kolovoza 1984. namamio u podrum, drogirao je i zavezao lancima. Seksualno ju je zlostavljao i svaki njezin pokušaj otpora suzbijao je na najokrutniji način, prijeteći da će ju ugušiti plinom. Rodila mu je sedmero djece bez ičije pomoći u tamnu i vlažnu podrumu od četrdesetak četvornih metara u kojem je poslije Fritzl dogradio još dvadesetak kvadrata. Jedno od djece umrlo je nakon poroda, a liječnici smatraju da bi preživjelo da je Fritzl pozvao pomoć.

Troje od šestero djece Fritzl je posvojio prisilivši kćer Elisabeth da piše pisma da je u nekoj sekti, u kojima moli roditelje da se brinu za djecu, a troje je živjelo s majkom zajedno u podrumskoj tamnici, odsječeno od vanjskog svijeta sve dok se najstarija kći, 19-godišnja K., nije razboljela u travnju prošle godine nakon čega se počela razotkrivati strašna tajna.

Suđenje mu je počelo u ponedjeljak u austrijskom gradu Sankt Poeltenu, presuda se očekuje u četvrtak. Za razliku od prethodnih dana, u srijedu je u sudnicu ušao otkrivena lica. Suočen je mogućom doživotnom zatvorskom kaznom.(hina/metro-portal)

18.03.2009. 12:30:36
Novi komentar
nužno
nužno