« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
NAJAVE

Fred Lanz u Začaranoj Močvari

Začarana Močvara predstavlja Freda Lanza, hrvatsko-francuskog kantautora, već dobro poznatog mnogima koji prate našu nezavisnu glazbenu scenu

Fred Lanz
Fred Lanz (Arhiva)
Više o

Začarana Močvara

,

Fred Lanz

FRED LANZ (Zagreb)
Web: FacebookYoutube

Začarana Močvara predstavlja Freda Lanza, hrvatsko-francuskog kantautora, već dobro poznatog mnogima koji prate našu nezavisnu glazbenu scenu!

Fred Lanz glazbenik je iz Francuske koji se doselio u Zagreb prije 12 godine. Do sada je surađivao i nastupao s Ninom RomićDrvoredomDoringom i Antenatom te je nakon nekoliko godina pjevanja na francuskom odlučio zasvirati pod svojim imenom i publici predstaviti svoj novi autorski projekt na hrvatskom, kako bi ljudi konačno mogli razumjeti o čemu pjeva.

Za vrijeme svoga života u Francuskoj, Fred je od djetinjstva učio svirati klavir. Kao tinejdžer, počinje se baviti improvizacijom i kompozicijom, a 2003. godine izlazi njegov prvi album, Paladru, sa 17 kompozicija i improvizacija za solo klavir. Tada započinje i njegova suradnja s kolegama iz Lyona gdje osnivaju bend Jusqualalie, za koji piše tekstove i glazbu te snima dva albuma.

2009. godine, Fred se seli u Zagreb. Od prijatelja dobiva harmoniku, počinje svirati po zagrebačkim ulicama i polako upoznaje druge glazbenike s kojima ostvaruje brojne suradnje.

Osim navedenog, Fred surađuje i s raznim kazalištima ili plesnim predstavama, najviše s Triko Cirkus Teatar i Pocoloco, gdje trenutno sklada glazbu i glumi.

Fred će po prvi put nastupati kao solo autor, a na pozornici će mu se pridružiti Jelena Galić na basu, Lucija Stanojević na violini, Franjo Stojaković na klarinetu i Ivan Perković na bubnjevima.

Ne propustite ovaj premijerni nastup, vidimo se u vašem omiljenom klubu!

Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

17.02.2022. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno