« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Fordov supermodel bira se u Crnoj Gori

Najprestižnije natjecanje za modele prvi put odlazi iz New Yorka

Fotografija vijesti
Više o

Crna Gora

,

Dior

,

Ford Supermodel of the World

,

Đurđa Simićević

Završnica svjetskog izbora za ‘Ford Supermodel of the World’ sljedeće će se godine prvi put održati izvan New Yorka - i to u Crnoj Gori 20. siječnja, u organizaciji modne agencije ‘Fabrika’, piše srpski tabloid Blic. Naši susjedi ugostit će finalistkinje iz 56 zemalja svijeta, koje će doći u Kotor kako bi osvojile titulu ‘Fordove djevojke’ i započeti karijeru supermodela.

Dolazi i Dior

Dolaskom modne kuće ‘Dior’ na smotru mode u Kotor, beogradska modna agencija ‘Fabrika’ napravila je uvod u ono što se Crnoj Gori očekuje iduće zime.
Svake godine početkom jeseni tražimo nova lica za ‘Ford’ čiju licencu imamo već devet godina.

Visoke nagrade‘Ford Supermodel of the Year’ najveće je svjetsko natjecanje za modele. Utemeljila ga je Eileen Ford 1980. godine. Osim prve nagrade od 250.000 dolara, drugonagrađeni model dobiva 150.000, a za treću nagradu osigurano je 100.000 dolara. Ove godine prvu nagradu osvojila je Kang Seung-Hyun (21) iz Južne Koreje.

Gotovo nikada dosad svjetsko finale nije se održalo izvan New Yorka, ali zahvaljujući vrijednom radu naše agencije možemo se pohvaliti uspjehom jer će se u siječnju 2009. ovaj finale održati u Crnoj Gori - rekla je za Blic Ivana Rajković, glasnogovornica agencije ‘Fabrika’, i objasnila da je ovo jedan od najprestižnijih izbora za manekene koji okuplja velik broj svjetskih medija i mnoga poznata imena iz svijeta mode. Na završnici u Crnoj Gori očekuje se dolazak urednika magazina Vogue, Elle, People i mnogih drugih gostiju.

Nagrada od 250.000 dolara

Prošlogodišnja srpska predstavnica na natjecanju, 18-godišnja Đurđa Simićević za Blic je rekla kako su pripreme za završnu večer trajale tjedan dana. Odmah nakon izbora dobila je angažman u Parizu gdje je radila za Ninu Ricci i snimala brojne editorijale.

Pobjednica izbora Fordova lica godine za osvojeno prvo mesto osvaja 250.000 dolara i ugovor s agencijom ‘Ford Models’, kao i ulazak u svijet mode na velika vrata.   (METRO)

31.07.2008. 22:03:01
Novi komentar
nužno
nužno