« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
RESTRUKTURIRANJE

Ford prestaje proizvoditi neke modele

U srpnju je glavni izvršni direktor Forda Jim Hackett izjavio da namjeravaju potrošiti 11 milijardi dolara na restrukturiranje poslovanja u Europi

Neki modeli odlaze u povijest
Neki modeli odlaze u povijest (Arhiva)
Više o

Ford

,

modeli

,

prestanak proizvodnje

Ford Motor Co prestat će proizvoditi pojedine modele automobila u sklopu planiranog restrukturiranja poslovanja, izjavili su izvori za The Times.

Ford će prestati proizvoditi modele Mondeo, Galaxy i S-Max i fokusirati se na unosnija sportska vozila, izvijestio je The Times. Također planiraju smanjiti broj ovlaštenih distributera

. U srpnju je glavni izvršni direktor Forda Jim Hackett izjavio da namjeravaju potrošiti 11 milijardi dolara na restrukturiranje poslovanja u Europi. Fordov europski ogranak zaključio je drugo tromjesečje s gubitkom od 73 milijuna dolara a dodatne probleme zadaje im i Brexit, piše londonski list.

Analitičari Morgan Stanleya procjenjuju da bi Ford mogao otpustiti čak 12 posto od ukupno nešto više od 200.000 svojih radnika i da će otkazi u velikoj mjeri biti koncentrirani u Europi.

The Times pak piše da će priprema restrukturiranja potrajati nekoliko mjeseci i da bi mogla rezultirati formiranjem zajedničkog ulaganja s partnerom u koje bi Ford uključio europski ogranak.

03.09.2018. 17:19:00
Novi komentar
nužno
nužno