« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Ford Fiesta naš auto godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

automobili

,

Ford fiesta

,

auto godine

Ford Fiesta je automobil godine 2008. u izboru koji je organizirala Hrvatska automobilska udruga, priopćeni je iz te udruge.

U objašnjenju se kaže da Ford Fiesta koristi naprednu tehnologiju, s najkompaktnijom karoserijom, najboljim podvozjem i upravljivošću u nižoj klasi.

"U kombinaciji s atraktivnim dizajnom, dinamičnim i štedljivim motorima te povoljnom cijenom, najvažniji je tržišni novitet za sljedeću godinu po mjerilima prosječnog hrvatskog kupca", ocjenjuju u Hrvatskoj automobilskoj udruzi.

Žiri, koji čine stručnjaci i znanstvenici iz područja automobilske tehnologije i cestovnog prometa, odlučio je i o zlatnim plaketama za najbolje automobile po kategorijama.

Najbolji gradski auto je Opel Agila, u nižoj klasi to je Ford Fiesta (ujedno automobil godine), a u kompaktnoj Renault Megane.

Pobjedu u srednjoj klasi odnijela je Honda Accord, a u visokoj BMW serija 7. Najboljim karavanom proglašen je Citroen C5 Tourer, dok je najbolji sportski auto Volkswagen Scirocco, a SUV Mercedes-Benz GLK. Škoda Superb izabrana je za najbolji poslovni auto.

Nagradu za sigurnost osvojio je Volvo XC60, za dizajn Alfa Romeo MiTo, a za tehnologiju Mercedes-Benz S400 BlueHYBRID.

Fordu Focusu pripala je nagrada za isplativost. Najbolju kvalitetu i pouzdanost prema ocjeni Hrvatske automobilističke udruge ima Hyundai, a jamstvo i servis Audi.

Automobilskim novinarom godine proglašen je Zdravko Juričko iz Slobodne Dalmacije, nagradu za odnose s javnošću dobio je Nikola Galič iz tvrtke KMAG (zastupnik KIA Motors), a za životno djelo Josip Mušnjak, dugogodišnji glavni urednik Auto Kluba i Auto Blica. (hina/metro-portal)

13.11.2008. 10:52:01
Novi komentar
nužno
nužno