« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
FONOKINOTEKA

Fonokinoteka: Plan za bijeg

U subotu, 19. studenog u 19:30 sati pridružite se Planu za bijeg, posljednjem ovogodišnjem izdanju Fonokinteke u sklopu koje će se ugostiti projekte RadioTeatra Bajsić i Multimedijalne kolibe

Plan za bijeg
Plan za bijeg (Arhiva)
Više o

Fonokinoteka

,

Plan za bijeg

FonoKinoteka je programska linija kina Kinoteka posvećena glazbi i zvuku. Plan za bijeg naziv je njezina posljednjeg ovogodišnjeg izdanja, u sklopu kojeg ćemo predstaviti tri programa koji će vam razigrati maštu oslanjajući se isključivo na - sluh!

Program je nastao u suradnji s RadioTeatrom i Multimedijalnom kolibom, a sastoji se od tri programske cjeline: Radiowalk - kino za misli, koncerta trija Nina Bajsić te male radiofonijske izvedbe Bajsove vrpce. Umjetnička voditeljica projekta je Pavlica Bajsić Brazzoduro.

Radiowalk: Kino za misli

Jedan od njemačkih izraza za dokumentarnu radiodramu je Kopfkino, što bi se elegantno moglo prevesti kao «kino za misli». Spajajući ovu ideju s radiofonijskom praksom RadioTeatra nastala je radijska šetnja za usamljene šetače - radijski program koji slušatelima šapuće u uho, čita misli, emitira kraća radiofonska djela i pomaže da grad vidite drugim očima i ušima koketirajući pritom s Nevidljivim gradovima Itala Calvina. Ponesite svoj mobitel i slušalice uživajte u ovoj sasvim posebnoj zvučnoj šetnji gradom!

Nakon radijske šetnje, u dvorani kina Kinoteka publiku će dočekati koncert Nine Bajsić, uz glazbenu pratnju Jasmine Bojić i Vida Adama Hribara. Oni će - samo za ovu priliku - uz autorske skladbe izvoditi i pjesme iz radiodrama i filmova.

Autorica koncepta je Pavlica Bajsić Brazzoduro, a suradnici na projektu su Sven Medvešek, Dino Brazzoduro i Nenad Marić.

Mala radiofonijska izvedba: Bajsove vrpce

Bajsove vrpce autorska su posveta radu Zvonimira Bajsića sastavljena od fragmenata njegovih dramskih tekstova i radiodramskih i dokumentarnih emisija. Na Bajsovim vrpcama zabilježeni su tipični junaci njegovih drama, mali ljude koji žele preko crte, koji u svojim stanovima i dvorištima traže i stvaraju prostore slobode i unutarnje pobune. Njima se suprostavlja dokumentarni materijal: grad u minutama prije spavanja, glazbenik koji se vraća s koncerta, pogrebi i rodilišta, jednom riječju - život. Povezivanjem kazališta i radija, dramskog i dokumentarnog teksta odlazimo u potragu za kazalištem autentičnog zvuka.

Redatelj je Hrvoje Korbar, dramaturginja Pavlica Bajsić Brazzoduro prema tekstu Zvonimira Bajsića, autor glazbe je Maro Market, izvođači su Sven Medvešek i Maro Market, a za zvučne zapise zadužen je Dino Brazzoduro.

Cijena ulaznice za program Plan za bijeg iznosi 20 kuna u pretprodaji i 30 kuna na dan izvedbe.

Praktične informacije

Poduzet je niz mjera kako bi se posjetiteljima i zaposlenicima omogućilo što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka. Sukladno posljednjim preporukama Nacionalnog stožera, nošenje maske u kinodvorani je obavezno i za vrijeme trajanja projekcije. Cjelovit popis mjera potražite ovjde.

Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka: www.kinokinoteka.hr

17.12.2020. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno