« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
POGLED U BUDUĆNOST

Fizičar Michio Kaku predviđa kako će izgledati život na Zemlji 2100.

VIDEO - Priznati fizičar dr. Michio Kaku otkriva kako će znanost promijeniti svakodnevne živote 2100. godine

Michio Kaku
Michio Kaku (Facebook)
Više o

predviđanja budućnosti

,

nova tehnologija

,

automobili budućnosti

,

Michio Kaku

,

2100. godina

Japansko-američki fizičar-teoretičar Dr. Michio Kaku jedan je od osnivača teorije polja struna, grane teorije struna koja nastoji ujediniti cijelu fiziku i dati jedinstveno objašnjenje za sve čestice i fundamentalne sile svemira.

Napisao je niz nagrađivanih bestsellera (The Physics of the Impossible; Hyperspace: A Scientific Odyssey Through Parallel Universes, Time Warps, and the Tenth Dimension) u kojima široj javnosti pokušava približiti znanost. U svojoj novoj knjizi, "Physics of the Future: How Science Will Change Daily Life by 2100" upušta se u zanimljiva predviđanja budućnosti.

Dr. Michio Kaku predviđa da ćemo već za 10-15 godina internetom surfati preko leće u oku koja će ujedno pomoći u prevađanju stranih jezika pa nećemo imati problema sa sporazumijevanjem. Automobili će u budućnosti voziti potpuno samostalno, a kupaonice će biti bolje opremljene od današnjih modernih bolnica.

Riječ "tumor" će nestati iz rječnika jer će rak biti izlječiv. Uz sebe ćemo uvijek imati medij s pohranjenim informacijama o našem genetskom kodu. Kaku nije zabrinut za ekonomiju i uvjeren je da roboti neće u potpunosti zamijeniti ljude. Zemlje koje danas ulažu u intelektualni kapital dominirat će svijetom 2100.

Znanstvenik napominje da se njegove prognoze ne temelje na znanstvenoj fantastici već da za sve o čemu govori već danas postoje prototipi. Kritičari pak upozoravaju da Kaku nema pravo kada tvrdi da proizvodi široke potrošnje (među kojima je i hrana) postaju sve jeftiniji i da se previše zalaže za visoku tehnologiju, a premalo za proizvodnju hrane i energije.

Pogledajet zanimljiva predviđanja fizičara:

14.04.2011. 10:55:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    14.04.2011. 12:38
    od kad su to fizičari proroci
Novi komentar
nužno
nužno