« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NAŠA BUDUĆNOST

Financial Times: Međimurje je izvrsno za ulaganje

Međimurje je zauzelo visoko četvrto mjesto na ljestvici 10 južnoeuropskih regija s najboljim strategijama privlačenja inozemnih ulaganja

(Wikipedia)
Više o

Međimurje

,

Financial Times

,

fDI

,

inozemna ulaganja

,

južnoeuropske regije

London je okrunjen za europski grad budućnosti u najnovijem istraživanju časopisa fDI za 2010/2011. dok se Međimurje probilo među pet južnoeuropskih regija s najboljim strategijama privlačenja inozemnih ulaganja, objavio je u petak The Financial Times.

London je ponovno izabran za europski grad budućnosti dok je drugo i treće mjesto pripalo Parizu i Moskvi. Pritom je glavni grad Velike Britanije zauzeo vodeću poziciju u svim kategorijama istraživanja, uključujući ekonomski potencijal, ljudske resurse i infrastrukturu.

Među prvih 10 od ukupno 25 europskih gradova budućnosti našli su se još i Stockholm, Barcelona, Dublin, Beč, Frankfurt, Bruxelles i Edinburgh.

U istočnoj Europi europskim gradom budućnosti proglašen Bukurešt. Slijede Varšava, Budimpešta, Prag, Bratislava i Krakow.

Kada je u pitanju južna Europa, gradom budućnost proglašena je Barcelona, slijede Madrid, Rim, Istanbul i Milano.

Analitičari su istraživali i regije, pa je za europsku regiju budućnosti proglašen jugoistočni dio Velike Britanije. Slijedi francuska Ile-de-France, njemačko Sjeverno Porajnje-Vestfalija, Bavarska i regija oko danskog glavnog grada Kopenhagena.

Međimurje je zauzelo četvrto mjesto na ljestvici 10 južnoeuropskih regija s najboljim strategijama privlačenja inozemnih ulaganja. Posljednje mjesto na toj ljestvici pripalo je splitskoj regiji. Vodeća je pozicija pripala Comidad de Madrid, slijede Piemont i Katalonija. (hina/metro-portal)

19.02.2010. 14:16:10
Novi komentar
nužno
nužno