« Ostali sportovi
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
EUROSPORT

Finale teniskih legendi za najveću gledanost Eurosporta

Eurosport slavi rekordni Australian Open čije je finale između Rogera Federera i Rafaela Nadala u nedjelju oborilo rekorde gledanosti kanala i potvrdilo status Eurosporta kao centralnog mjesta za Grand Slam tenis

Federer je dobio veliko finale
Federer je dobio veliko finale (Eurosport)
Više o

Australian Open

,

Roger Federer

,

Rafael Nadal

,

Eurosport

Dva najveća rivala Roger Federer i Rafael Nadal susrela su se u finalu Grand Slama po prvi put nakon 2011., a Eurosportov prijenos meča je pratilo 20,7 milijuna ljubitelja sporta preko Eurosport kanala diljem Europe te kanala DMAX (free-to-air kanal u vlasništvu Discoveryja) u Španjolskoj.

Finale legendi postalo je najgledaniji teniski meč svih vremena* i drugi najgledaniji sportski događaj u povijesti Eurosporta**.

Peter Hutton, izvršni direktor Eurosporta je izjavio: „Brojke gledanosti muškog finala okrunile su sjajni prvi Grand Slam godine za Eurosport. Ne iznenađuje da je upravo ovo najgledaniji meč na našim platformama, jer Roger i Rafa su jedni od najvećih rivala u sportskoj povijesti i sraz ova dva šampiona se ne propušta. Nadamo se da će 2017. nastaviti u  jednakom ritmu i da će ih ljubitelji tenisa moći gledati na svim Grand Slam turnirima u prijenosu Eurosporta."

Prijenos meča na Eurosportu oborio je i rekorde na pojedinim tržištima, konkretno, radi se o najvećem broju gledatelja Eurosport kanala u Španjolskoj i Nizozemskoj. 610.000 Španjolaca navijalo je za svog heroja Rafu Nadala. U Nizozemskoj je pak pola milijuna (503.000) gledatelja pratilo meč, odnosno 23.2% ukupnog broja gledatelja u tom vremenu.

Pater Hutton je dodao: „Cilj nam je da se kvaliteta igre na terenu mora odražavati u kvaliteti našeg programa, i u tome uspijevamo. Ovaj je turnir bio pun iznenađenja i sjajnih priča, a mi smo pokrili baš svaki dio. Brojke o gledanosti tijekom turnira pokazuju da je naša strategija investiranja u lokalnu produkciju i sportaše ispravna i da donosi rezultate."

01.02.2017. 17:24:12
Novi komentar
nužno
nužno