« Film
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
loše investicije

Filmski promašaji desetljeća

POGLEDAJTE VIDEO - Reuters je odabrao deset filmova koji su razočarali publiku i ostvarili neuspjeh na kino blagajnama

(Arhiva)
Više o

Nicole Kidman

,

filmovi

,

najgori filmovi

,

pluto nash

,

gigli

10. THE SPIRIT
U kinima se pojavio krajem 2008. S budžetom od 60 milijuna dolara uspio je na blagajnama u SAD-u zaraditi tek 19,8 milijuna. Režiju je vodio Frank Miller, inače poznat po filmovima Sin City, 300, Batman i Darevil. Glavnu ulogu imao je Samuel L Jackson, ali ono što je izgledalo dobro na papiru pretvorilo se u promašaj na velikom platnu i prikupilo porazne kritike sa svih strana.

9. GRINDHOUSE
Horor u režiji Tarantino/Rodriguez ostvario je tek 25 milijuna prihoda uz budžet od 67 milijuna dolara. Producent Harvey Weinstein isprva je bio vrlo sretan što je po cijeni jednog filma dobio dva (Death Proof i Planet Terror), ali je na kraju shvatio da zajedničko prikazivanje neće postići priželjkivani komercijalni uspjeh. Istraživanja su pokazala da je gledatelje odbila duljina filma od čak tri sata i 12 minuta, loša promocija i pogrešno vrijeme prikazivanja (Uskrs i krvoproliće ne mogu zajedno).  

8. ROLLERBALL
Godine 2002. u kinima je zaigrao remake Jewisonove drame o nasilju i korporativizmu iz 70-ih. Iako je original bio vrlo dopadljiv, remake s budžetom od 70 milijuna dolara ostvario je skromnih 19 milijuna prihoda. Kritičari su već samim pogledom na popis glumaca (Jean Reno, Chris Klein, LL Cool J) rekli da bi film mogao eventualno proći na televiziji, a nikako u kinu.

7. THE INVASION
Triler nastao prema popularnoj noveli Jacka Finneya "The Body Snatchers" s Nicole Kidman u glavnoj ulozi nije postigao očekivani uspjeh. Ulaznice prodane u vrijednosti od 15 milijuna dolara nisu uspjele pokriti četiri puta veći budžet, a film je još jednom potvrdio skroman uspjeh kanadske glumice posljednjih godina. Nakon Moulin Rouge, Others i Hours, Kidman se od 2002. pojavljivala u drugorazrednim hollywoodskim ostvarenjima.

6. CATWOMAN
Halle Berry u uskom kostimu od lateksa nije uspjela u kino dvorane privući dovoljan broj obožavatelja. Žena-mačka pokupila je porazne kritike iz stručnih krugova, a film će ostati upamćen i po navodno ozbiljnim scenama koje su izazvale podsmjeh publike. Catwoman je još jedna potvrda da filmovi o ženskim super-herojima jednostavno ne prolaze.

5. TOWN & COUNTRY
Romantična komedija o životu sa srednjovječnim ljudima u glavnim ulogama ostvarila je minus od rekordnih 83 milijuna dolara. Ideja za film pojavila se još 1998., ali zbog raznih problema nije realizirana do 2001. godine. Diane Keaton danas vjerojatno žali što se ikad pojavila na snimanju.

4. GIGLI
Ben Affleck i Jennifer Lopez početkom desetljeća bili su glavni hollywoodski ljubavni par. U filmu Gigli ujedinili su privatne i poslovne živote, a za svoj uradak dobili su Zlatnu Malinu kao najlošiji film godine. Bennifer su imali budžet od 54 milijuna, ali su zaradili samo šest, a ubrzo nakon filma pukla je i njihova međusobna ljubav.

3. LAND OF THE LOST (Zemlja izgubljenih)
Spektakularna SF avantura u kojoj Will Ferrell s kolegama na ekspediciji upada u prostorni vrtlog i odlazi u alternativni svijet, u kinima se pojavila ove godine. Producenti su vjerovali da film s još jednim tiranosaurom ne može podbaciti, ali je prizeman humor i skromna režija ipak odbila publiku.

2. BATTLEFIELD EARTH (Bojno polje Zemlja)
Film je izašao 2000., a uz budžet od 75 milijuna dolara, zaradio je svega 21 milijun. Dio vlastitih sredstava ulupao je i John Travolta koji je tvrdio da se radi o "Pulp Fictionu u godini 3000." ili "Star Warsu, samo boljem". Međutim, publika je okrenula palac dolje priči iz pera Lafayetta Rona Hubbarda, pokretača scijentologije.

1. THE ADVENTURES OF PLUTO NASH
Redatelj Ron Underwood stvorio je svijet koji se potpuno razlikuje od našega, Eddie Murphy angažiran je za glavnu ulogu, a producenti su velikodušno dali 100 milijuna dolara. Futuristička komedija koja igra u 2087. i Pluto Nash koji je ušteđevinu uložio u glamurozan noćni klub na Mjesecu, Reuters je proglasio najlošijim filmom desetljeća.

29.11.2009. 20:57:55
Novi komentar
nužno
nužno