« Film
objavljeno prije 3 godine
FILM

Filmske večeri u Močvari: Ženska ljubav

Filmsku priču o dvije odmetnute zaljubljene redovnice Filmske večeri u Močvari ovog će svibnja iskoristit za debatu o transformacijskom potencijalu ženske ljubavi

Ženska ljubav
Ženska ljubav (Arhiva)
Više o

Filmske večeri u Močvari

,

Ženska ljubav

Gošće: BARBARA GREGOV (Zagreb), ANDREA JOVIĆ (Split/Zagreb), MIRTA MASLAĆ (Zagreb)

Moderira: VIŠNJA VUKAŠINOVIĆ (Split/Zagreb)

Filmsku priču o dvije odmetnute zaljubljene redovnice Filmske večeri u Močvari ovog će svibnja iskoristit za debatu o transformacijskom potencijalu ženske ljubavi. Uz besplatnu projekciju filma Nun of Your Business (Ivana Marinić Kragić, 2020) koji prikazuje istinitu ljubavnu priču Fani i Marite koje su se od svih mjesta na svijetu susrele baš u samostanu, otvorit ćemo razgovor o političnosti LGTB tema u umjetnosti, o borbi protiv institucija i aktivističkoj moći ženske ljubavi.

U razgovoru ugodnom, a žestokom pridružit će nam se kritičarka Andrea Jović koja je o filmu pisala, kritičarka i urednica Barbara Gregov koja postojano stoji u prvim redovima obrane ženskog i drugačijeg (Zagreb Pride, Krilo) te mlada spisateljica Mirta Maslać koja je temu ženske borbe protiv represivne institucije istražila u autobiografskom debitantskom romanu Junak ili čudovište.

S našim ćemo damama zaroniti u čarobni svijet ženske ljubavi koja se, e da bi cvjetala, prvo mora razračunati s vidljivim i nevidljivim društvenim institucijama, uvjerenjima i dogmama. Čime, zašto i kako što prije mijenjati svijet ženskom inteligencijom, nježnošću i solidarnošću otkrijte 4.5. u 20 h u Močvaru - dođite i zagrlite nas.

Raspored:
19:30 vrata
20:00 razgovor
20:45 projekcija: Nun of Your Business (Ivana Marinić Kragić, 2020)

03.05.2021. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno