« Film
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
NAJAVE

Filmske večeri u Močvari: Sve o mojoj obitelji

U Močvari ćemo besplatno prikazati ova tri filma, nakon čega slijedi razgovor s njihovim autorima

Sve o mojoj obitelji
Sve o mojoj obitelji (Arhiva)
Više o

Filmske večeri u Močvari

Srpanjsko izdanje Filmskih večeri u Močvari donosi program najsvježijih domaćih kratkometražnih filmova nastalih u nezavisnoj produkciji koji se bave vječnom temom obitelji uz gostovanje njihovih autora.

Program će otvoriti film --- Bartola Babića Vukmira u kojem na osebujan i začudan način dokumentira obiteljski piknik, a nakon toga slijedi film Turčini Tibora Đurđeva nagrađen na nedavno održanom gledalištu Kinokluba Zagreb. U njemu autor progovara o svojoj baki i djedu na lirski promišljen i uvjerljiv način koristeći dokumentiranje njihove naizgled obične svakodnevice. Naposljetku tu je i moćan intimistički dragulj Dragi Filipe čiji je autor redatelj i dizajner zvuka Filip Zadro koji se također okitio nagradama na spomenutom Gledalištu. Filip jednom intimnom e-mailu supostavlja prizore praznog stana koji se u njemu spominje stvarajući kompleksan labirint vidljivog i nevidljivog, iskazanog i prešućenog.

U Močvari ćemo besplatno prikazati ova tri filma, nakon čega slijedi razgovor s njihovim autorima s kojima ćemo zajedno uroniti u nepredvidljive dubine obiteljske prošlosti i sadašnjosti kroz promišljanje filmskih mogućnosti njihova konzerviranja i sublimiranja.

06.07.2022. 14:19:00
Novi komentar
nužno
nužno