« Film
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
FILMOVI

Filmske večeri u Močvari: Oni dolaze 2

Treće izdanje Filmskih večeri u Močvari u novoj 2022. godini nastavlja s u siječnju započetim programom Oni dolaze i donosi nove filmove mladih autora

Oni dolaze 2
Oni dolaze 2 (Arhiva)
Više o

Filmske večeri u Močvari

,

Oni dolaze 2

Gosti: KARLO VORIH (Zagreb), ANDRIJA TOMIĆ (Split/Zagreb)
Moderira: VIŠNJA VUKAŠINOVIĆ (Split/Zagreb)
Projekcije: JESEN NAŠEG LJETA (Karlo Vorih, 2021), TUĐA POSLA (Andrija Tomić, 2021)

Treće izdanje Filmskih večeri u Močvari u novoj 2022. godini nastavlja s u siječnju započetim programom Oni dolaze i donosi nove filmove mladih autora koji već pokazuju impresivnu umjetničku zrelost. Mladi student filmske režije Karlo Vorih sa svojim je studentskim filmom Jesen našeg ljeta (2021) osvojio Zlatna kolica za najbolji domaći kratkometražni film na Zagreb film festivalu.

Karlo je suvereno i intuitivno samouvjereno režirao samog sebe odglumivši glavnu ulogu mladića Karla koji se useljava svojoj djevojci, a rutina polako i sigurno nagriza njihovu zaljubljenost. U krakom igranom filmu Tuđa posla (2021) Andrija Tomić mirne ruke režira dva sjajna glumca, veterana Stojana Matavulja i nadolazećeg mladog talenta Franka Jakovčevića i daje kompleksnu atmosferičnu minijaturu o mladiću i ocu koji na glomaznom otpadu ugledaju nešto što baca duboku i tešku sjenu na njihovu uigranu svakodnevicu.

U Močvari ćemo ugostiti ove mlade nade hrvatskog filma i s njima razgovarati o inspiraciji, kreaciji i planovima za budućnost u kojoj će nam sigurno podariti još filmskih bisera poput ovih koje gledamo u Močvari ove veljače.

17.02.2022. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno