« Film
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
PRIJAVITE SE

Filmske radionice 54+ u kinu Europa

U okviru projekta, kojega je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, oformit će se skupina s 20 polaznika koja će se redovito nalaziti u kinu Europa

Postanite filmski kritičar!
Postanite filmski kritičar! (Kino Europa)
Više o

kino Europa

,

Filmski kritičari 54+

Kino Europa u sklopu svojih filmskih programa pokreće projekt "Filmski kritičari 54+", namijenjen osobama starijima od 54 godine koji vole film i žele sudjelovati na radionici filmske kritike i filmskim projekcijama.

U okviru projekta, kojega je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, oformit će se skupina s 20 polaznika koja će se redovito nalaziti u kinu Europa.

Zainteresirani u prijavi moraju navesti svoj kontakt (ime i prezime, adresu stanovanja, datum rođenja, broj mobitela i/ili telefona i ako je moguće adresu elektroničke pošte), a uz to i popis deset najdražih lmova uz kratko obrazloženje za svaki navedeni lmski naslov.

Uvjet je i da mogu sudjelovati na radionici lmske kritike koja će se održati od 15. do 19. listopada u prijepodnevnim satima te dolazak na lmske projekcije organizirane dva puta mjesečno od listopada do svibnja.

Prijave se mogu poslati od 13. do 28. rujna poštom na adresu kina Europa (Varšavska 3, Zagreb, s napomenom: Filmski kritičari 54+) ili elektroničkom poštom na katarina@zagreblmfestival.com.  Odabrani polaznici bit će obaviješteni do 3. listopada.

Projekt je pokrenut s obzirom da je sadržaj kulturnih aktivnosti često slabije prilagođen toj specifičnoj populaciji, u kojoj kreativnost ima osobito važnu ulogu za  mentalno i fizičko zdravlje.

Analiza prodanih ulaznica u tom zagrebačkom kinu, u odnosu na one s popustom za umirovljenike,  pokazala je da od ukupnog broja gledatelja redovnih projekcija na mjesečnoj razini deset do 15 posto čine umirovljenici, što je malo s obzirom na cijenu ulaznice koja je bitno niža od cijene ulaznica većine drugih sličnih institucija.

Kroz ovaj projekt želja nam je osposobiti 20 pripadnika ciljne skupine koji bi kao ambasadori filmskih programa nastavili djelovati i nakon završetka projekta te zajedno s nama aktivno sudjelovali u kreiranju i osmišljavanju filmskih programa za dobnu skupinu 54+, ističu iz kina Europa.

Radionica filmske kritike podijeljena je u pet tematskih cjelina i zatim na osam projekcija filmova, od kojih je svaka popraćena razgovorom o pogledanom filmu. Polaznici će potom, koristeći znanja i vještine stečene na radionici filmske kritike pisati kritiku odgledanog filma uz mentorstvo voditeljice radionice.

Filmske kritike se prikupljaju i objavljuju na internetskim stranicama kina te u tiskanom izdanju kako bi pomogle u promociji filma, posebice u promociji među vršnjacima polaznika radionice.

Kino Europa proteklih je osam godina, pod upravljanjem Zagreb Film Festivala, postalo jedna od vodećih kulturnih institucija, koja u svom raznovrsnom programu od 2014. organizira i matineje za umirovljenike, u suradnji sa Sveučilištem za treću životnu dob pri Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu.

23.09.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno