« Film
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
KINO

Filmovi ljetnih festivala u Zagrebu

I Pula i Motovun će poslati svoje filmove u zagrebačka kina kako bi ih vidjelo što više ljudi

Pogledajte sjajne filmove s festivala u Zagrebu
Pogledajte sjajne filmove s festivala u Zagrebu (Arhiva)
Više o

Pula film festival

,

Motovun film festival

,

kino

Zagrebačka kina ovog će ljeta na svoj repertoar uvrstiti i filmove s ovogodišnjih filmskih festivala u Puli i Motovunu, te tako omogućiti filmofilima koji ne mogu otputovati na te popularne filmsko-festivalske destinacije u Istri da se upoznaju s dijelom njihova bogatog programa.

Za početak zagrebačkog gostovanja, Festival igranog filma u Puli, koji se otvara 21. srpnja, odabrao je retrospektivu Claudea Chabrola, koja je na programu Ljetnog kina Tuškanac do 20. srpnja. Od 24. srpnja do 2. kolovoza, u tom će kinu uslijediti izbor iz Međunarodnog programa Pulskog festivala, među ostalim, prikazat će se filmovi "Osveta", "Drugi svijet", "Sarkozy", "Povratak u mladost", "Shun Li i Pjesnik", "Savršeni dani", "Noćni izlazak".

U Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti od 18. do 22. srpnja također će se prikazati retrospektiva Claudea Chabrola, a do kraja mjeseca održat će se posebna projekcija restaurirane "Bitke za Alžir" i sedam filmova iz Međunarodnog programa Pule.

Po pet filmova Međunarodnog programa Pule prikazat će se i u Kic art kinu (od 25. do 29. srpnja), te u Art kinu Grič (od 26. do 30. srpnja), a dio filmova i u Rijeci, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku.

Kao početak prvog dijela Motovun Film Festivala, koji se otvara 28. srpnja, najavljuju se projekcije "Motovun u Zagrebu", 21. srpnja u Ljetnom kinu Tuškanac, u sklopu kojih će se održati retrospektiva Terencea Daviesa, ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Maverick".

Uz kultnu trilogiju s filmovima "Djeca", "Bogorodica s djetetom" i "Smrt i preobraženje" prikazat će se filmovi "Udaljeni glasovi", dobitnik niza prestižnih filmskih nagrada te "U smiraj dugog dana". "Motovun u Zagrebu" nastavit će se 3. kolovoza u Ljetnom kinu, gdje će se do 10. kolovoza prikazati izbor filmova s tog festivala.

18.07.2012. 17:18:38
Novi komentar
nužno
nužno