« Film
objavljeno prije 14 godina
FESTIVAL HRVATSKOG FILMA

Film "Vjerujem u anđele" dobio Nagradu publike u Freiburgu

VIDEO: U Freiburgu je održan hrvatski Filmfest 2010. na kojem je film Nikše Sviličića osvojio Nagradu publike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Thomson Airways

,

crna kronika

,

loše vijesti

,

IMAX

Na Festivalu hrvatskog filma u njemačkome gradu Freiburgu, gdje je prikazano šest novijih hrvatskih filmova, film Nikše Sviličića "Vjerujem u anđele" osvojio je Nagradu publike.

Hrvatski audiovizualni centar (HAV) javio je danas da je od 17. do 23. lipnja u Freiburgu održan Hrvatski Filmfest 2010. na kojem je njemačkoj publici u tjedan dana predstavljeno šest novijih hrvatskih dugometražnih igranih filmova: "Armin" Ognjena Sviličića, "Crnci" Zvonimira Jurića i Gorana Devića, "Kenjac" Antonija Nuića, "Metastaze" Branka Schmidta, "Vjerujem u anđele" Nikše Sviličića te koprodukcija "Na putu" Jasmile Žbanić.

Svi filmovi prikazani su u freiburgškome kinu "Friedrichsbau", koje je proglašeno najboljim programskim kinom Europe, a po riječima organizatora, festival je popratilo veliko zanimanje publike. Svaki je film bio prikazan dva puta, a publika je cijeli tjedan mogla glasovati za najbolji.

Na kraju festivala - Nagradu publike, jedinu koja se dodjeljuje, dobio je Nikša Sviličić i njegov film "Vjerujem u anđele". Tom nagradom Sviličić je četvrti put, nakon iste nagrade osvojene na Puli te na međunarodnim festivalima u Portugalu i Rusiji, potvrdio da je miljenik publike.

Festival hrvatskog filma u Freiburgu treći je put organiziralo Njemačko-hrvatsko društvo "Freiburg", javio je HAV. (hina/metro-portal)

24.06.2010. 18:59:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ps
    22.11.2012. 00:20
    Vjerujem u anđele je jako dobar film koji zaslužuje takvu nagradu.
  2. avatar
    gg
    22.11.2012. 00:23
    Nikša Sviličić, jedan od velikih lica hrvatskog filma svakako zaslužuje biti na ovakvim mjestima i dobivati nagrade za doprinos razvoju hrvatskog filma.
Novi komentar
nužno
nužno