« Film
objavljeno prije 14 godina
ČESTITKE

"Draga Gospa Ilačka" pobjednik prvog Festivala vjerskog filma

Redatelju pobjedničkoga filma Branku Ištvančiću pripala je glavna nagrada trsatskog Filmskog festivala - statua Ivana Pavla II.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - Ilustracija)
Više o

Branko Ištvančić

,

portreti

,

bih sud

Na prvom Filmskom festivalu hrvatskih vjerskih filmova, koji je se održavao od 2. do 4. lipnja u marijanskom svetištu na Trsatu, najboljim je proglašen film Draga Gospa Ilačka redatelja Branka Ištvančića, u produkciji Udruge dr. Ante Starčević - Tovarnik.

Film je osvojio nagradu i za najbolju glazbu, priopćila je danas ta udruga. Odlučio je to ocjenjivački sud na čelu s urednikom dokumentarnog programa HRT-a Miroslavom Mikuljanom.

Branku Ištvančiću pripala je glavna nagrada trsatskog Filmskog festivala - statua Ivana Pavla II., replika originala postavljenog ispred crkve Majke Božje Trsatske.

Na festivalu se prijavilo 38 filmova, među kojima je utemeljitelj i selektor Bernadin Modrić izabrao 13 za službenu konkurenciju, a ostali su prikazani izvan konkurencije. Prednost je dana vjerskim filmovima što zadiru u teme i probleme suvremenog života katoličke Crkve, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

05.06.2010. 21:11:00
Novi komentar
nužno
nužno