« Glazba
objavljeno prije 1 godinu
Rocks&Stars

Festival s notom humanosti

U današnje vrijeme izuzetno je važna društvena odgovornost privrednih subjekata, jer oni svojim nesebičnim donacijama pomažu cijeloj društvenoj zajednici.

Ne zaboravite druge kojma treba...
Ne zaboravite druge kojma treba... (Arhiva)
Više o

Cave Romane

Doniranje znači stvaranje dodatne vrijednosti u zajednici, čime ona postaje bolje mjesto za život i rad, a činjenica da ste pomogli onoj najosjetljivijoj skupini ljudi, djeci, izniman je osjećaj. Stoga ne čudi da su organizatori Rocks&Stars Festivala u Vinkuranskom kamenolomu Cave Romane već godinama predani misiji doniranja. Ove godine, zahvaljujući partnerima, tvrtkama Bina Istra i Arena Hospitality Group, Općoj bolnici Pula bit će kupljeni prijeko potrebni monitori za pedijatriju u vrijednosti 26.000 eura. Pulskoj bolnici gravitiraju područja od Medulinske rivijere, Pule i Puljštine, centralna kao i sjeverna Istra. Donirani će uređaji za pedijatriju svakako pridonijeti njihovoj boljoj zdravstvenoj skrbi djece, a liječnicima omogućiti kvalitetniji monitoring pacijenata.

Važna je sustavna suradnja s lokalnom zajednicom, ne jednokratne akcije

Iako sve veći broj tvrtki u Hrvatskoj uviđa lokalne probleme i važnost društveno odgovornog poslovanja, takvi programi su još uvijek sporadični, često su uz učestali kozmetički učinak, nepotpuni i nepovezani. BINA ISTRA i Arena Hospitality Group razmišljaju drugačije.

BINA ISTRA surađuje s lokalnim zajednicama već duži niz godina te u okviru svojih aktivnosti kontinuirano nastoji prepoznati najbolje prilike za doprinos i potporu razvoja istih pa slobodno možemo reći da su upravo suradnja gospodarstva i lokalne zajednice krucijalni. Kako bi projekti suradnje bili uspješni i korisni za što veći broj ljudi, naš je cilj da odgovorno, predano i konzistentno pristupamo problematici. Trudimo se prepoznati one prave probleme, a u rješavanje istih smo se svakako spremni uključiti. Kao primjere dobre suradnje možemo navesti projekte financiranja i izgradnje lokalnih cesta, pomoć vrtićima i školama, pomoć bolnicama u Rijeci, Puli i Zagrebu kupnjom uređaja za liječenje pacijenata, projekt zbrinjavanja beskućnika u Istri i Primorsko-goranskoj županiji te pomoć nezbrinutoj djeci.", zaključuje generalni direktor BINA ISTRA-e Dario Silić

Neke je izazove lakše uspješno prevladati zajedničkim naporima

Da je važna sustavna suradnja svih članova društva, a u ovom slučaju donatora s lokalnom zajednicom kako bi se postigle pozitivne promjene na društvenoj razini slaže se i Manuela Kraljević, članica Uprave i direktorica prodaje i marketinga Arena Hospitality Group:

"Naša je Grupa posvećena stvaranju dugoročnih odnosa s lokalnim zajednicama i suradnji s relevantnim dionicima, poput nevladinih organizacija i lokalnih vlasti, a naši programi društveno odgovornog poslovanja su osmišljeni kako bi imali stvarni učinak i bili usklađeni s potrebama zajednice. Mi razumijemo da naš uspjeh ne ovisi samo o financijskim pokazateljima, već i o našoj sposobnosti da ojačamo društvenu zajednicu u kojoj poslujemo, stoga smo uključeni u niz projekata i aktivnosti kojima nastojimo pridonijeti boljitku lokalne zajednice."

Uz spomenutu vrijednu donaciju Pulskoj bolnici, što je već postala tradicija, u sklopu Rocks&Stars Festivala, nastavljaju sudjelovati u nizu projekata:

"Kao tvrtka posvećena društveno odgovornom poslovanju, i za 2023. godinu imamo niz planiranih aktivnosti. Ove godine, nastavit ćemo podupirati humanitarne i volonterske aktivnosti, podržavati lokalne inicijative i programe, kao i obrazovne projekte za mlade, ali i nastaviti s aktivnostima koje se odnose na promicanje održivog turizma. Arena Hospitality Group snažno podržava načelo "Misli globalno, djeluj lokalno" i smatramo da je to ispravan put koji bi se trebali ugledati mnogi drugi, ne samo u turističkom sektoru, već i u ostalim djelatnostima. Tijekom godina, kompanija je sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama, donirajući resurse lokalnim zajednicama i organizacijama, poput projekta za pomoć potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, podupirala volonterske aktivnosti, kao što su čišćenje plaža, uređenje parkova, posjet starijim osobama u domovima za njegu i slično. Također, kao dugogodišnji partner Pulskog filmskog festivala, godinama podržavamo umjetničke i kulturne projekte. Naša predanost društveno odgovornom poslovanju nije samo riječima, već i djelima, a naši programi su osmišljeni kako bi stvarali pozitivne promjene. Grupa prepoznaje važnost sustavne suradnje s lokalnom zajednicom te je usmjerena na uspostavljanje trajnih i održivih partnerstava s dionicima. Osim toga, Arena Hospitality Group svojim primjerom potiče i podržava druge tvrtke da se pridruže takvim inicijativama.", dodaje Manuela Kraljević

Ovogodišnja donacija nije izolirani slučaj uključivanja u živote lokalne zajednice niti za tvrtku BINA ISTRA. Tako je, primjerice, prošle godine riječkome KBC-u, u sklopu humanitarne akcije "Život nema cijenu", doniran uređaj za ergospirometriju, vrijedan 400 tisuća kuna, a KBC-u Rebro 40 komada volumetrijskih infuzijskih pumpi za precizno doziranje infuzije u vrijednosti od 500.000 kuna.

Možemo reći da BINA ISTRA godišnje podupire desetak humanitarnih projekata, po kriterijima najveće koristi za širu zajednicu. Primjerice, korisnicima Dječjih domova u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji uplatom polica osiguranja, pomogli smo olakšati integraciju u društvo te osigurati financijsku pomoć pri izlasku iz domova. Zakladi Cenacolo pomogli smo u obnovi i konačnom otkupu zgrada koje koriste za program resocijalizacije svojih štićenika. Unicefu podupiranjem humanitarne akcije „Mliječna staza", Hrvatskom liječničkom zboru podupiranjem humanitarne akcije „Dan crvenih haljina", udruzi Depaul Hrvatska koja brine za beskućnike na području Primorsko-goranske županije, Pučkoj kuhinji na Svetom duhu, Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici koja brine za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi... Godišnje imamo jednu do dvije veće donacije te cijeli niz manjih donacija ili sponzorstva koji su orijentirani na ranjive skupine našeg društva.", zaključuje Silić.

Glazba ljude spaja, a ovakve vrijedne donacije te veze nikada ne raskidaju. Vidimo se i ove godine na Festivalu s notom humanosti - Rocks&Stars @ Cave Romane!

07.05.2023. 10:00:00
Novi komentar
nužno
nužno