« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
...JEDU PSE

U Kini festival hrane koji nije za svačiji želudac

U kineskom gradu Guilinu nedavno je završen poznati festival hrane, na kojemu je glavna delicija bilo u Kini cijenjeno pseće meso

Fotografija vijesti
Više o

pseće meso

,

festival hrane

Delikatese izložene na ovom festivalu zasigurno nisu za svačiji želudac, ali to nije spriječilo desetke tisuća posjetitelja da uživaju u degustacijama na festivalu hrane u gradu Guilin, u istočnoj Kini. Ovaj je grad u široj regiji poznat po tomu što se tamo proizvodi najukusnije pseće meso na svijetu.

Više od 15.000 pasa zaklano je kako bi se namirilo sve željnje degustiranja psećeg mesa na festivalu koji je potrajao cijeli tjedan.

Farmeri u regiji vrlo su cijenjeni zbog toga što uzgajaju različite pasmine ovih životinja, namijenjene isključivo tomu da budu što ukusnija hrana.

„Pseće je meso kao i ono većine drugih životinja. Meso manjih pasmina je slađe i mekanije dok meso većih pasa ima žilaviju i mišićaviju teksturu i okus" rekao je Lu Hin, jedan of uzgajivača. „Psi su kao delicija popularni u čitavoj Kini, ali nigdje se ne može nabaviti toliko različitih i ukusnih vrsta ovog mesa kao kod nas u Guilinu" zaključuje.

Konzumacija psećeg mesa vrlo je raširena u čitavoj Kini i popularan je izvor hrane već tisućama godina. Nedavna istraživanja potvrdila su kako je to meso i bogat izvor hranjivih tvari te da ima blagotvoran učinak na zdravlje.

Ipak, industrija pseće hrane posljednjih je godina suočena sa brojnim kritikama, ponajviše zbog okrutnih metoda koje se upotrebljavaju pri uzgoju i klanju pasa.

Zanimljivo je i kako su za vrijeme Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine iz svih službenih restorana Olimpijade povučeni meniji sa psećim mesom, kako ne bi uvrijedili strane goste.

28.06.2011. 13:39:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    demro
    31.12.2011. 02:06
    pomisao da stavim pseće meso u usta me tjera na povraćanje.
    ono što stavim u usta je meso svinje, što sada izgleda još gnusnije i gadnije jer uistinu i nemam neku privlačnost prema toj životinji, prema svinji.

    koja je uopće razlika, meso svinje ili meso psa ili meso krave? svako je podjednako krvavo i žilavo.

    ok, to je to. postajem vegetarijanac.

    kad me budu pitali kako sam postao vegetarijanac, reći ću da je bilo trenutačno, u noći na subotu, zadnji dan u godini, nakon generalne probe za novogodišnju noć 2012, čitajući novine.

    nema šanse da više stavim ičije meso u usta.
    koja je razlika zapravo? moj pas ne želi umrijeti. ni svinja ne želi umrijeti.... koja je razlika?

    hvala na članku, metro portal
Novi komentar
nužno
nužno