« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Fashion Incubator - Fashion Art

Ovog vikenda u Osijeku zbiva se 8. sezona najvećeg modnog događaja za mlade dizajnere

Kreacija: Lidija Vidaković - Yuniku
Kreacija: Lidija Vidaković - Yuniku
Više o

fashion incubator

,

Fashion Art

,

Irena Ričković

,

Mislav Vinković

,

Maja Podrug

,

Sanja Majstrović

,

Maja Curman

,

Hippy garden

,

Lidija Vidaković Yuniku

,

Stefanel

,

Đurđica Vorkapić

,

Boris Šurija

,

Nivea Art Performance

,

MOGU

Ljubitelji mode i umjetnosti upišite 25. i 26. travnja u svoje kalendare! Najveći modni događaj za mlade dizajnere Fashion Incubator u svojoj osmoj sezoni, kao i uvijek smjelo i šarmantno povezuje te dvije velike teme. Fashion Incubator - Fashion Art održat će se u neponovljivom prostoru Barutane na lijevoj obali Drave.

Prvi će dan eventa svoje nove kolekcije predstaviti gostujuća imena, modna kuća Hippy garden i dizajnerica Lidija Vidaković Yuniku te renomirana talijanska kuća Stefanel.

Hippy seksipil

Hippy garden brand je u samome vrhu hrvatske mode te se kolekcije dizajnerice Đurđice Vorkapić uvijek očekuju s velikim nestrpljenjem. Ovoga puta Hippy garden predstavlja snažnu i provokativnu kolekciju koja odiše naglašenim seksipilom i ostavlja duboki dojam glamura 70-tih godina. Svilena tkanina je osnova svake kreacije i svojom podatnošću najbolje oblikuje i ocrtava žensku siluetu. Provokativno, divlje i neobuzdano, to je u riječima ono što nam Vorkapić Đurđica predstavlja u novoj kolekciji proljeće-ljeto pod imenom Hippy Glam.

Nakon kraće stanke u stvaranju, Lidija Vidaković - Yuniku odlučila se iskušati u kombiniranju raznih boja, što do sada nije bila karakteristika njenih kreacija. Ovosezonska je kolekcija odraz vedrine, razigranosti  i  ushićenosti koje proizlaze iz dizajneričinog majčinstva. Modeli su prvenstveno namijenjeni mladim ženama koje vole na sebi nositi ljeto i osjećaju se dobro u vlastitoj koži i na 40 °C.

Stefanel kolekcija proljeće/ljeto 2008. inspiraciju pronalazi u dalekim krajevima. Stefanel žena je tako čas omotana laganom afričkom tkaninom, a čas iskače u šarenim karipskim bojama ili rafiniranim geometrijskim oblicima koji podsjećaju na origami. Etnologija, romantika, sport i couture, četiri su teme koje se isprepliću kreirajući jednoglasnu sliku današnjice, a od jutra do večeri haljina je najpoželjniji predmet aktualne sezone.  

Modna je subota rezervirana za pet natjecateljskih kolekcija, čiji su autori Ivan Alduk, Maja Curman, Sanja Majstrović te dva dvojca; Irena Ričković & Mislav Vinković te Maja Podrug & Boris Šurija. Pobjednika ovosezonskoga Fashion Incubatora očekuje i novčana nagrada od 10 tisuća kuna, a nagrađen će biti i najbolji styling Fashion Incubatora. Nagradu dodjeljuje Moda.hr.

Nosivi Zigman

Čast zatvaranja osme sezone pripala je prošlosezonskom pobjedniku Fashion Incubatora Juraju Zigmanu koji se u Osijek vraća s vrlo hvaljenom kolekcijom prikazanom na Cro à Porteru. Kolekcija pršti optimizmom i bojama te svaku ženu čini ne samo vedrom i veselom, nego i ‘chic’ i sasvim drugačijom. Zigman ističe kako je njegova odjeća izrazito nosiva i kako svaki komad priča svoju priču, koju zaokružuje i pripadajući accessories.

Umjetničku notu Fashion Incubator - Fashion Artu prvi će dan dati ekskluzivan Nivea Art Performance te subotnja dobrotvorna aukcija skica mladih i renomiranih domaćih dizajnera, čiji će prihod biti doniran Udruzi za terapijsko jahanje MOGU. (FI/METRO) 

23.04.2008. 03:25:04
Novi komentar
nužno
nužno