« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

FarmVille srušen s trona najpopularnijih aplikacija na Facebooku

Relativno nepoznata tvrtka Takeoff Monkeys izbacila je aplikaciju 'Phrases' koja je nadmašila 'FarmVille' po mjesečnom broju aktivnih korisnika

FarmVille
FarmVille (Zynga)
Više o

Facebook

,

igrice

,

Farmville

,

Mafia Wars

,

aplikacije

,

Zynga

,

CityVille

,

Texas HoldEm Poker

,

Phrases

Popularna igrica „FarmVille" preko godinu dana držala je prvo mjesto među najpopularnijim aplikacijama na Facebooku, ali sad je toj dominaciji došao kraj. Možemo slobodno reći - svijet kakvog smo poznavali više ne postoji. Za sve je kriva aplikacija „Phrases" koja je nakon 15 mjeseci vladavine"„FarmVillea", simpatične simulacije uzgajanja životinja i poljoprivrednih proizvoda koja je očarala milijune korisnika Facebooka, uspjela preuzeti titulu najpopularnije.

Prema pisanju portala Gamasutra.com, „FarmVille" kojeg potpisuje tvrtka Zynga, ranije ove godine dosegnuo je brojku od 84 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Lista najpopularnijih aplikacija temelji se upravo na ukupnom broju aktivnih korisnika, a sve do sada „FarmVille" je u tom smislu bio nedodirljiv.

Međutim, relativno nepoznata tvrtka Takeoff Monkey izbacila je spomenutu aplikaciju „Phrases" koja korisnicima Facebooka omogućuje objavljivanje raznih kvizova, izreka i fotografija i slika. Aplikacija čvrsto drži vrh liste najpopularnijih s 54.387.850 aktivnih korisnika mjesečno. Drugo mjesto drži „FarmVille" s 53.939.978 korisnika.

Omiljena 'farma' počela je gubiti svoje korisnike od trenutka kad je Facebook uveo novitete u načinu prikazivanja obavijesti ili kako ih neki nazivaju 'notifikacija' jer se određeni dio 'mrzitelja' „FarmVillea" bunio zbog toga što su im upravo obavijesti o napretku prijatelja u toj igrici zatrpavale rubriku s novostima na Facebooku.

Ali ekipa iz Zynge nije zabrinuta jer među pet najpopularnijih aplikacija-igrica oni imaju svoje četiri - „FarmVille", „Texas HoldEm Poker", „FrontierVille" i „Mafia Wars"!

I to nije sve - Zynga će unutar nekoliko tjedana plasirati još jednog konkurenta na vrh liste aplikacija s najviše korisnika  - „CityVille". Bez obzira na to „Phrases" vjerojatno neće dugo držati prvo mjesto: kako piše Gamasutra, Takeoff Monkey je u SAD-u onemogućio korištenje aplikacije za tamošnje korisnike bez ikakvog objašnjenja što je prouzročilo naglo opadanje broja korisnika.

23.11.2010. 21:09:00
Novi komentar
nužno
nužno