« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
OSVRT

Fantastični krajobrazi Mladena Žunjića

Žunjić je stvorio seriju slika fantastičnih krajobraza, zabilježenih onakvi kakvi jesu, onako kako kako ih autor u svojoj nutrini vidi i doživljava

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

Vrijedni zagrebački slikar Mladen Žunjić, autor obimnog i kompleksnog opusa koga čini niz ciklusa, većinom izvedeni u ulju i akrilu na velikom formatu platnu, od jednog metra na više, ovih se dana predstavio s novim slikama, ulje akril veliki format platna s vrlo zanimljivom paletom motiva, riječ je o seriji fantastičnih krajobraza, izrazitog karakterističnog ,snažnog kolorita.

Iako je vrtloženje nazočnih ovala, okrugastih oblika i dalje vidljivo, ipak se osjeti usporavanje golemih količina energija koje su u prijašnjim ciklusima gromovito prolazile i izlazile iz volumena slike.

Temeljni osjećaj koji se nesputano javlja pri kontaktu sa ovim slikama jest mir, mirnoća, tišina, staloženost, očekivanje.

Pred nama je svijet u mirovanju, možda i u nekom presudnom trenutku kada se mora donijeti krucijalna odluka a za koju nismo spremni ili je jednostavno ne možemo izbjeći.

Žunjić je stvorio seriju slika fantastičnih krajobraza, zabilježenih onakvi kakvi jesu, onako kako kako ih autor u svojoj nutrini vidi i doživljava.

Stvarnost irealnog svijeta, nedohvatljive imaginacije svemirskih volumena, tajnoviti prostori duha, tu su možebitni naslovi slika iz najnovijeg Žunjićevog ciklusa.

Žunjić suvereno vlada bojom i velikim formatom, doista neprestano istražujući svekolike mogućnosti i motiva i boje i površine slike.

Piše: Miroslav Pelikan
11.07.2019. 10:02:00
Novi komentar
nužno
nužno