« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
MOLBA PLENUMU

Fakultetsko vijeće pozvalo na prekid blokade Filozofskog

U ponedjeljak se održava sastanak o prijedlogu zakona o visokom obrazovanju koji bi trebao omogućiti javnu raspravu, poručio je dekan

(Boris Kovačev/Cropix)
Više o

studentski prosvjed

,

Filozofski fakultet

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

Vijeće Filozofskog fakulteta

Vijeće Filozofskog fakulteta pozvalo je večeras plenum studenata da prekine blokadu nastave i omogući redoviti nastavni proces na tom fakultetu.

Dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras večeras je izjavio da je na gotovo petosatnoj sjednici Vijeća bilo riječi i o alternativnim načinima nastave. No, istaknuto je, takva nastava ne može potpuno postići učinak redovitoga nastavnog procesa.

Također, Vijeće Filozofskog fakulteta je obaviješteno o mišljenju pročelnika odsjeka kako nema mjesta za nadoknadu blokirane nastave u ovom semestru.

Dekan Boras je podsjetio da će se u ponedjeljak, 30. studenoga, održati sastanak Povjerenstva za donošenje prijedloga zakona o visokom obrazovanju i sveučilištima Ministarstva znanosti, što će, po mišljenju Vijeća, omogućiti početak javne rasprave o tim zakonima.

Plenum studenata zagrebačkoga Filozofskog fakulteta u ponedjeljak, 23. studenoga, izglasovao je blokadu nastavnog procesa po modelu proljetne blokade, kada se nisu održavali nastava, ispiti i kolokviji, a dopuštale su se konzultacije. Plenum studenata traži besplatno školovanje i ukidanje školarina, upisnina, participacija, plaćanja ECTS bodova i drugo. (hina/metro-portal)

26.11.2009. 20:18:56
Novi komentar
nužno
nužno