« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
FESTIVAL

FAKI u Zagrebu po 13. put

Festival alternativnog kazališnog izričaja održat će se od 20. do 23. svibnja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

FAKI

,

zagreb-info

,

Mladost Jug

Ovaj neprofitni kazališni festival promovira i predstavlja subverzivne kazališne marginalce, pojedince i grupe koje nije moguće svrstati u postojeći pravac, pokret ili sustav.

Ove godine na festivalu će nastupiti trupe iz Mađarske, Španjolske, Slovenije, Rusije, Grčke i Litve, a program će se održavati u prostorima Autonomnog kulturnog centra Medika, bivše tvornice Jedinstvo te na lokacijama u centru Zagreba.

Ulaz na sve predstave je i ove godine besplatan, a festival se događa pod motom FAKIrajmo zajedno javne prostore!

Program:

Četvrtak 21.05

19:00 [MEDIKA] FAKI SaFaRi (cirkus,žongla,cabaret)

Neopisiva jedinstvena avantura koja vas vodi kroz neobičan svijet autohtonih vrsta Zoo medike. U našem safariju vidjeti ćete bića koja žongliraju, sviraju, izvode nevjerojatne akrobacije i ludosti a neka bića su i obuzdala vatru i još puno nevjerojatnih vještina...

21:00 [MEDIKA] Mangora, Southern Alians /koncert

after [MEDIKA] Dubstep Electro Cabaret party

Petak 21.05

18:00 [CVJETNI TRG] Kud Ljud: Zbor tajnih agenata /SLO

Školovani tajni agenti će izvoditi svoje akcije bez kazališnih kostima, za svoje kulise koristit će grad kakav je...'tajni agent' izgleda kao sasvim obična osoba, tako je i svaki gledatelj potencijalni tajni agent. Granica između izvođača i publike je izbrisana i tako stvara prostor za kazalište kao igru, improvizirani ritual, kao događaj socijalne integracije...

19:00 [MEDIKA] OddDance Theatre: SNAIL DREAMS/RUS

Ovaj je performans priča na jeziku Butoh i fizički teatar. Čovjek nosi ručni kovčeg. Izgleda čudno. Njegov je kovčeg obojan. Njegovi pokreti podsječaju na eksploziju koja se događa unutar tijela. Iza njega je sjena a prednjim bijela svjetlost. On se kreće po liniji između prošlosti i budućnosti. On pleše balansirajući po toj liniji. Unutar kovčega nalazi se ključ uz pomoć kojega se može izaći iz tog stanja, no nije lako otvoriti kovčeg i pronaći taj ključ. Čovjek počinje razbijati kovčeg i u njemu nalazi beskorisne dijelove. Osjeća da je ključ za ulaz negdje u blizini. Na kraju nalazi ulaz.
www.odddance.com

20:00 [MEDIKA] Flame Flowers: MONOPulation /HUN

MONOPulation (MONOPulacija) znači monokromna-manipulacija. To je eksperimentalna žonglerska točka. FlameFlowers su, prateći stil suvremenog cirkusa, nastojali stvoriti jednostavno i minimalističko ozračje. Spojili su manipulativni stil žongliranja i dvostruki ples s hipnotičkom vizijom koju stvara pomicanje instrumenata.
www.flameflowers.hu
www.urbanjuggling.com

21:00 [MEDIKA] Benas Šarka: TRUGHOUT /LIT

Performans plesnih pokreta „Troughout" kojeg je režirao i izvodi Benas Šarka bavi onim dijelom života K(k)ralja Leara kada je izgubio sve što je imao. Ključna zamisao ovog performansa jest pokušaj ponovnog rođenja. Koristeći željezo i krzno te perje živih stvorenja u različitim kombinacijama i slijedovima, stvara primitivne, ili bolje rečeno, praiskonske zvukove i simbole. Na taj način, korak po korak cijeli svijet izranja iz i postaje određen sa svojim vlastitim obredima i pravilima, igrama i nasiljem. Performans intrigira gledaoce svojim neočekivanim oksimoronima i metamorfozama.
http://www.unidram.de/uni_engl/groups/gliukai.htm

Subota 22.05

18:00 [CVJETNI TRG] Eekuipoiz: (Non+) /GRE

Non + govori o urbanoj pokretljivosti - javnom i privatnom prostoru koje objekti i tijela nastoje stvoriti unutar javnog okruženja. Objekti i akcije stvaraju slike i situacije koje izazivaju našu poziciju i odnose u javnim prostorima. Non + je živa i suptilna interaktivna intervencija u prostor. Nešto između akcije uživo, plesnog teatra i instalacije, otvoreno na njega utječe plasticitet i pokretljivost urbanog krajolika/pejzaža/krajobraza.
www.object0.net

20:00 [MEDIKA] Migui Mandalasol: MIKADO/ESP

Kombinacija Butoh-plesa i manipulativnog performansa, u kojem se kao posredni element koriste fleksibilne palice, koje se spajaju s tijelom u prostoru. Geometrija oblika evocira simbolički sadržaj, implicitan povijesti koju umjetnik želi ispričati svojim plesom. Mikado je neprestana metamorfoza oblika koji izazivaju različite emocije. Migui Mandalasol je samouki žongler koji je usredotočio svoj rad na potragu za novim formama i scenskim konceptima, kombinirajući Butoh-ples sa žonglerskim tehnikama.
www.miguimandalasol.com.ar

21:30 [MEDIKA] AZOT /HRV

23:00 [MEDIKA] Off: Fakijevi DiĐejevi

Nedjelja 23.05

15:00 Fakić [MEDIKA]

Lutkarske radionice by. Ani

Thetre 007: GAME

Game je performans koji je načinjen prema kratkoj pripovjetci Danila Harmsa. Ideja-vodilja ovog performansa je predstaviti igru kao osnovni materijal u kazalištu. S ovim performanso želimo pitati je li moguće zaboraviti sve dječje igre iz vremena kada smo bili sretni i bez ikakvih problema. Također, želimo podsjetiti publiku kako nam je igra najvažnija stvar u životu, neovisno o tome koliko smo stari. Ovaj je performans kritika svih realističnih predstava na cijelom svijetu. GAME -je REVOLT-performans.

Svemir: Novi učenici

20:00 [JEDINSTVO] Amalgama Dance co.: Little Death /GRE

18.05.2010. 15:06:29
Novi komentar
nužno
nužno