« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
FAKI

FAKI 25. Festival alternativnog kazališnog izričaja

25. Festival alternativnog kazališnog izričaja, u 2022. godini posvećen je temi distribucije i alokacije resursa, koji sve više definiraju životna ograničenja – često u kategorijama koje su nejasne, automatizirane, van naše kontrole ili besmisle

25. FAKI
25. FAKI (Sonia Borkowicz)
Više o

FAKI

,

25. FAKI

U svijetu beskonačne težnje, gdje globalni gospodarski sustavi stvaraju uvjete manjka za većinu i izobilja za nekolicinu, u kojemu ćemo trenutku dosegnuti „dosta"? Ili je taj trenutak već prošao?

25. FAKI Festival alternativnog kazališnog izričaja bavi se temom distribucije i alokacije resursa, koji sve više definiraju životna ograničenja - često u kategorijama koje su nejasne. automatizirane, van naše kontrole ili besmislene. S ...dosta je! predlažemo platformu putem koje umjetnici mogu slobodno izraziti vlastita ograničenja, definirati svoje resurse i fantastične ambicije.

FAKI festival poziva prijedloge za kazališne predstave, cirkus, ples, instalacije, ulične performanse, lutkarska djela, radionice ili potpuno nove oblike izražaja. Otvoren također za video performanse ili kazališne prijedloge koji uključuju inovativne digitalne forme. Također su dobrodošli i prijedlozi za razvijanje kratke (jednotjedne) rezidencije. Festival stvara prostor, vrijeme i kapacitete s umjetnicima, uvažavajući situaciju „nedostatne" umjetnosti, umjetnika, razmjene i umjetničke situacije za slobodni izričaj. Izvođači iz cijele Europe i šire okupit će se u bivšoj tvornici lijekova Medika i na lokacijama diljem Zagreba kako bi angažirali publiku i jedni druge kroz sastanke, događanja, radionice i performanse. Velikodušnost ove zajedničke platforme stvorit će situaciju u kojoj ima dosta za svakoga.

Što to znači biti „dostatan" kao čovjek? Kao umjetnik? Jednostavno biti „dosta"? Dopustiti prostor za prazninu i ispunjenost i otpustiti teret koji nam je nametnut? Tko može reći da već nismo dostatni?

DOSTA laži. DOSTA rasizma. DOSTA rodnog nasilja i mržnje. DOSTA podjele. DOSTA otuđenja. DOSTA šteta je počinjena. DOSTA pretvaranja.

***Ima DOSTA za svakoga. *** Već imamo DOSTA. *** Već smo DOSTA moćni. *** Mi smo DOSTA.*** DOSTA si učinio.***

...dosta je! je istovremeno zahtjev i odbijanje - odbijanje proizvodnje neimaštine ad nauseum, i zahtijevanje da nam je već svega dovoljno dostupno.

FAKI Festival uobičajeno pokriva:

Sve razumne troškove predstavljanja odabranih djela što može uključivati:

- Ograničeno tehničko upravljanje i prilagodbu

- Okrjepu - on-site smještaj u AKC Medika i zdrave veganske ručkove

- Troškove putovanja do 200 € za pojedince i 500 € za grupe, po mogućnosti održivim načinima transporta (bus, vlak, dijeljeni auto)

Umjetnici također dobivaju medijsku pokrivenost i promociju putem festivala, prostor za probe, dramaturšku te druge oblike potpore ako su potrebni.

Umjetnički honorari/troškovi produkcije nisu pokriveni, iako razumijemo da su dio troškova prezentacije. Festival će surađivati s umjetnicima koji traže sredstva iz drugih izvora (putem pisama potpore ili na drugi način), te pri prilagodbi radova u digitalne formate.

Rok za prijavu je nedjelja, 6. veljače, 23:59 sati (CET). Prijave nakon navedenog datuma neće biti prihvaćene.

Imate pitanja? Nešto vam nije jasno? Molimo pišite nam na: Faki@attack.hr (engleski, poljski, slovenski, njemački, francuski, indonezijski ili hrvatski).

"***FAKI je antidiskriminatorni festival koji podupire radikalne promjene društva kroz umjetnost***

20.01.2022. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno