« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
BITKA DIVOVA

Facebook Watch - adut protiv YouTubea i Netflixa?

Facebook je još prošle godine pridodao svojoj ponudi video sadržaj, a već mjesecima signalizira da želi postati i izvor originalnih i kvalitetnih videa

Facebook Watch za još veću dominaciju
Facebook Watch za još veću dominaciju (Arhiva)
Više o

Facebook

,

video

,

Facebook Watch

Facebook Watch nova je usluga najveće svjetske društvene mreže, a redizajnirana varijanta bit će u početku raspoloživa ograničenoj skupini korisnika u SAD-u na Facebookovoj mobilnoj aplikaciji, websiteu i televizijskoj aplikaciji, objavila je kompanija.

Facebook je još prošle godine pridodao svojoj ponudi video sadržaj, a već mjesecima signalizira da želi postati i izvor originalnih i kvalitetnih videa u u širokom rasponu od profesionalne ženske košarke do safari showa i programa za roditelje.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg u svom postu na Facebooku poručio je da će Watch omogućavati svojim korisnicima da "razgovaraju i povezuju se s ljudima tijekom epizoda te da se pridružuju skupinama ljudi koji vole iste show programe, a kasnije će se izgraditi i njihova zajednica".

Facebook je objavio da će nova usluga uključivati video sadržaj s američkom ženskom košarkom, safari show National Geographica, show za roditelje kompanije Time, a nastavit će emitirati i bejzbol. Platforma će biti otvorena za sve koji proizvode show programe kao mjesto za distribuciju videa, kažu u Facebooku.

Ta kompanija sa svojim redizajniranim proizvodom suočit će se s već prenatrpanim tržištem, i to ne samo s tradicionalnim televizijskim mrežama nego i s konkurencijom novih proizvođača sadržaja poput Netflixa i YouTubea te Twittera i Snapa.

12.08.2017. 09:46:00
Novi komentar
nužno
nužno