« Život
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
STRAŠNO!

Facebook uvodi targetiranje kućanstava

Ako se već lagano osjećate kao da živite u svijetu Reklamokracije, to još nije ništa - Facebook će se pobrinuti da vam bude još gore

Ideja za big dislike!
Ideja za big dislike! (Arhiva)
Više o

Facebook

,

oglasi

,

targetiranje

Facebook vas prisluškuje i servira vam oglase na temelju ključnih riječi koje je prikupio na taj način, to vjerojatno već znate - osim toga, Zuckerberg je to javno priznao (hint: jeste li pročitali cijelu suglasnost pri instalaciji Facebook aplikacije, Messengera ili kad ste otvarali profil? Niste, naravno!)

E sad, ako vam je već polako zamorno da vas prate razni oglasi na temelju toga, pripremite se - bit će još i gore!

Naime, sad su najavili da će oglasima targetirati - cijelo kućanstvo. Naravno, sve legalno i u skladu s vašim vlastitim odobrenjem (vidi zagradu gore), ali problema će biti i više nego što možete zamisliti.

Recimo, približava se godišnjica braka, vi lagano surfate u potrazi za idealnim poklonom za dragu za xy godišnjicu, a njoj se na Fejsu serviraju oglasi - onoga što ste vi tražili. Iznenađenje? Teško...

Ili, primjerice, kad klincima na zaslone pred rođendan ili Božić stignu oglasi o dronovima ili mobitelima - ali ne onima kojima se nadaju, već tri puta jeftinijima?

Sjajan svijet u kojem živimo, nije li?

29.06.2017. 17:22:00
Novi komentar
nužno
nužno