« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
FACE I SKYPE

Facebook uvodi besplatno telefoniranje

Uz poruke i chat korisnici Faceboka uskoro bi mogli uživati u još jednoj besplatnoj usluzi - telefonskim pozivima

Skype
Skype (Getty Images)
Više o

Google

,

Facebook

,

Mark Zuckerberg

,

Skype

,

Birobidžan

,

Židovska oblast

,

Zauzmimo ulice

Korisnici Facebooka uskoro bi mogli dobiti mogućnost besplatnog telefoniranja putem najpopularnije društvene mreže na svijetu. Facebook pritom namjerava uspostaviti suradnju sa Skypeom koji je vodeći ponuđač telekomunikacijskih usluga na internetu, piše blog "All Things Digital".

Posebna aplikacija omogućit će telefonske razgovore između prijatelja Facebooka te slanje SMS poruka i to potpuno besplatno. U planu je i video servis kako bi se osobe koje na računalu imaju kameru mogle vidjeti za vrijeme razgovora, piše u blogu koji je dio renomiranog "Wall Street Journala".

Mark Zuckerbeg je nedavno najavio da Facebook namjerava pretvoriti u univerzalnu platformu za komuniciranje te da će svi servisi biti dostupni i putem mobilnih telefona. Skype istovremeno želi proširiti video telefoniju pa se tako pored mobitela i računala usmjerio na TV prijamnike.

Skype ima 560 milijuna registriranih korisnika, a 124 milijuna servis koristi barem jednom mjesečno. Facebook bi sa preko 500 milijuna korisnika povećao popularnost Skypea te proširio vlastite usluge koje su trenutno ograničene na slanje internih poruka i chat. 

Očekuje se zanimljiva konkurenstka borba između Skypea i Facebooka s jedne i Googlea s druge strane koji također počinje nuditi usluge telefoniranja na internetu.

>>Google ulazi na tržište internetskog telefoniranja

30.09.2010. 09:00:00
Novi komentar
nužno
nužno