« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
POGODI GDJE SE SKRIVAM

Facebook ugrožava živote vojnika na bojištu

Automatsko tagiranje fotografija sa trenutnom lokacijom na kugli Zemaljskoj može otkriti neprijateljima točnu poziciju nekih vojnih trupa

Fotografija vijesti
Više o

vojska

,

Facebook

,

GPS

,

smartphone

,

fotografije facebook

,

Facebook Timeline

Vojni vrh SAD-a ozbiljno je zabrinut za trenutnu sigurnost svojih trupa, ali i budućnost svih svojih kampanja zbog, inače bezazlene, opcije socijalnih mreža da automatski objavljuje trenutnu lokaciju svojih korisnika, a svi znamo da to nije nimalo praktično ako ratuješ.

Naime, većina "pametnih" mobitela automatski zabilježi koordinate na kojoj je slikana neka fotografija, a objavljivanje tih snimki na društvenim stranicama, poput Facebooka, Foursquarea ili Gowalle, omogućava neprijateljima da sazna točnu lokaciju trupa ili obitelji vojnika.

"Facebookov Timeline može otkriti hakerima, teroristima i ostalim kriminalcima navike i rute kojima se kreće vojnik. Stvarno je zastrašujuće koliko informacija netko može saznati iz tagiranih fotografija", rekao je narednik Dale Sweetnam, zapovjednik odjela za Internet i društvene medije.

Da ovo nije šala primjer je incident iz 2007. u Iraku kada je zbog objavljivanje lokacije fotografija na internetu uništeno četiri helikoptera američke vojske.

10.03.2012. 18:21:52
Novi komentar
nužno
nužno