« Život
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
FAKE NEWS

Facebook učinkovito protiv lažnih vijesti?

Facebook ispituje izbornik na koji se može kliknuti i lako doći do dodatnih informacija, bez potrebe da se ide na druga mjesta

Može li to biti učinkovito?
Može li to biti učinkovito? (Arhiva)
Više o

Facebook

,

lažne vijesti

,

Fake News

Facebook je već najavio beskompromisnu borbu protiv lažnih vijesti, a sad je otišao i korak dalje - objavljeno je da se ispituje novi "kontekstualni" izbornik (tab) pomoću kojega će korisnici moći doznati više o podrijetlu objava na društvenoj mreži koja želi još jednom pokazati da se bori protiv dezinformacija.

"Ispitujemo izbornik na koji se može kliknuti i lako doći do dodatnih informacija, bez potrebe da se ide drugamo", naime izađe iz Facebookove aplikacije, ističe američka tvrtka na svom službenom blogu.

Dodatni kontekst moći će, primjerice, biti obavijest na Wikipediji urednika koji je objavio članak, dodaje Facebook koji optužuju da služi kao platforma za dezinformiranje putem famoznih "fake news" (lažnih vijesti).

Facebook će reći korisniku kada nema raspoloživih informacija, što po sebi može biti koristan element konteksta, dodaje.

Društvena mreža tvrdi da ova nova funkcija može pomoći korisniku da "ocijeni dolaze li objave od urednika kojemu mogu vjerovati i je li sama vijest vjerodostojna".

06.10.2017. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno